Trias: ?Barcelona ha de ser la capital d´una Catalunya que treballa amb entesa i complicitat amb la resta de ciutats i pobles del país? : Servei de Premsa

Trias: ?Barcelona ha de ser la capital d´una Catalunya que treballa amb entesa i complicitat amb la resta de ciutats i pobles del país?

16/01/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest vespre, l´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha estat l´encarregat de pronunciar el pregó que ha donat el tret de sortida de la Festa Major d´Hivern de Vila-seca, amb motiu de la celebració de Sant Antoni Abad, la festa dels Tres Tombs, convidat pel seu alcalde, Josep Poblet. L´alcalde Trias ha donat les gràcies l´alcalde, a l´equip municipal i a tot el poble per ?la sorpresa agradable? que suposa haver estat convidat a fer aquest pregó, ?és un honor que em permeteu compartir amb vosaltres la Festa Major d´Hivern, que celebreu per Sant Antoni Abat, i més aquest any en que la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana participa en la vostra Festa Major?.

L´alcalde ha afirmat que aquest ?orgull i honor? s´emmarca en el ferm convenciment que ?Barcelona ha de ser la capital d´una Catalunya en xarxa, que treballa amb entesa i complicitat amb la resta de ciutats i pobles del país. Barcelona vol tenir la mà estesa a la realitat cultural del conjunt del país?.

L´alcalde Trias ha explicat que Vila-seca, nom d´origen àrab que significa ?vila del camí? o ?a la vora del camí?, ha estat lloc d´arribada, cruïlla de camins i un indret estratègic a la Mediterrània, que avui compta amb una economia diversificada, un comerç de qualitat i unes instal·lacions turístiques i d´oci de primer nivell que l´han convertit en motor de transformació del Camp de Tarragona, que és el segon àmbit de desenvolupament després de la regió metropolitana de Barcelona. Trias ha afirmat que Barcelona, ciutat que se sent orgullosa de ser la Capital de Catalunya i de tota la catalanitat, és germana i generosa amb tots els pobles del voltant, i està al vostre costat?

L´alcalde ha fet una crida perquè Vila-seca, si ho desitja, se sumi a la commemoració del 300 aniversari dels fets de 1714, una celebració que començarà l´11 de setembre d´aquest 2013 i que culminarà l´11 de setembre del 2014. Com ha dit Trias aquesta serà una magnífica ocasió perquè Barcelona exerceixi de nou el seu paper com a capital de Catalunya i per reflexionar sobre tot allò que ha configurat el nostre caràcter com a ciutat i com a país.

?Tres segles després?, ha dit Trias, ?Catalunya s´està tornant a plantejar quin ha de ser el seu model polític de futur. Hi ha moltes maneres de commemorar el passat, volem fer-ho potenciant el diàleg amb el present, i fer-ho sobretot mirant el futur per comprendre com aquells fets són encara importants avui en dia?. L´alcalde ha demanat molta participació perquè sigui una ?commemoració sentida, que doni veu a la pluralitat de visions i perspectives que conviuen a la ciutat i al país?, i per això ha fet aquesta crida a ?perquè per a Vila-seca, aquell va ser també un període ple d´episodis tràgics per a la vida social de la vila, que la van marcar profundament?.

Finalment ,Trias ha desitjat molt bona festa major a tots els vila-secans i vila-secanes.

NOTA: Podeu llegir el pregó de l´alcalde Trias en el següent enllaç:
http://w3.bcn.cat/fitxers/premsa/textpregvilaseca.735.pdf





Paraules clau