L´Ajuntament de Barcelona ja disposa de menjadors socials en tots els districtes de la ciutat : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona ja disposa de menjadors socials en tots els districtes de la ciutat

17/01/2013



Temps estimat de lectura: 1 minut

La tinent d´alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha visitat avui el nou menjador social de l´Eixample que ahir va obrir les seves portes amb 100 places diàries. El seu horari és de dilluns a diumenge, els 365 dies de l´any de 12:00 a 14:00 hores. Aquest nou servei està gestionat per l´empresa d´inserció laboral Fundació Futur.

En els últims dos mesos s´han obert dos menjadors socials més juntament amb el de l´Eixample, un al districte de les Corts i l´altre al Sarrià-Sant Gervasi amb una capacitat de 100 places diàries cadascú, el que significa 300 places en total.

Amb aquests equipaments i amb l´ampliació de places en els ja existents, l´Ajuntament de Barcelona disposa de 1.540 places diàries i amplia la seva xarxa de menjadors socials passant de 14 a 17 equipaments distribuïts a tots els districtes de la ciutat.

L´ampliació de les places i del nombre de menjadors socials respon a la prioritat de l´Ajuntament de garantir a tothom l´accés a l´alimentació, per aquest motiu es va augmentar en un 69% el pressupost destinat a aquests serveis, el que ha permès incrementar el nombre de places en els menjadors ja existents i obrir-ne tres de nous.

Les persones usuàries d´aquest servei són persones majors de 18 anys en situació de pobresa i/o exclusió social, persones que viuen en habitatges sense condicions per cuinar o que requereixen un seguiment dels hàbits d´alimentació, i persones sense ingressos que cobren pensions mínimes i no poden cobrir les necessitats bàsiques.

Durant l´any 2012 els menjadors socials de l´Ajuntament de Barcelona van servir un total de 380.737 àpats a 10.423 usuaris diferents.





Paraules clau