L´Ajuntament posa en marxa una campanya per promoure un canvi cultural en la concepció del temps que afavoreixi la igualtat d´oportunitats entre homes i dones : Servei de Premsa

L´Ajuntament posa en marxa una campanya per promoure un canvi cultural en la concepció del temps que afavoreixi la igualtat d´oportunitats entre homes i dones

18/01/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La regidoria de Dona i Drets i Civils ha posat en marxa una campanya per potenciar la coresponsabilitat entre homes i dones per garantir que la reorganització del temps i dels treballs siguin totalment assumits com a una necessitat de la societat, mitjançant el treball conjunt amb entitats, institucions i empreses, i avançar així cap a un nou marc de relació més igualitari basat en el respecte i el reconeixement. Aquest és un dels eixos marcats per la regidoria en el marc del Pla municipal per a la igualtat d´oportunitats real i efectiva entre dones i homes (2012-2015).

Per Francina Vila, Regidora de Dona i Drets Civils, ?la nostra societat ha de repensar el seu dia a dia per gestionar-lo de manera diferent i construir un model de ciutat més equitatiu i fer de Barcelona una ciutat on homes dones assumeixin de la mateixa manera la seves responsabilitats?.

La campanya de coresponsabilitat que posa en marxa la regidoria de Dona i Drets Civils, vol visibilitzar el fet que les dones que viuen en parelles heterosexuals dediquen a les tasques domèstiques molt més temps que els seus companys masculins. Aquesta càrrega desigual de responsabilitat domèstica limita les possibilitats de les dones a l´hora d´organitzar amb llibertat i d´una manera equilibrada la seva jornada diària entre professió, família, temps d´oci, lleure, formació, etc. Amb una marcada diferenciació sexual en l´ús del temps, es creen diferents oportunitats per a homes i dones, i són aquestes últimes les que en major mida pateixen el no poder gaudir de l´oportunitat de desenvolupar-se en totes les esferes de la vida, amb el que es fan cròniques les discriminacions per raó de gènere.

La campanya consistirà en tota una sèrie d´activitats, vídeos, entrevistes, i diferents materials que volen promoure un canvi cultural en la concepció del temps que afavoreixi la igualtat d´oportunitats entre homes i dones, visibilitzar el valor del treball domèstic com a necessitat imprescindible pel benestar de les persones, sensibilitzar sobre els beneficis de compartir les tasques domèstiques i de cura, i cridar a l´acció i al canvi.

Entre d´altres accions destaca l´exposició ?Et correspon, ens correspon? que es podrà visitar a partir del mes de febrer a la Biblioteca Mercè Rodoreda i a partir del mes de febrer en altres espais de la ciutat, la Maleta de Contes Coeducatius “Princeses que no esperen prínceps i nois que no volen ser pirates”, o la pàgina de facebook.

Francina Vila ha remarcat que la nostra ciutat ha de ser un referent en les pràctiques d´igualtat i no discriminació , ?la conciliació laboral i familiar ha de deixar de ser percebuda com un aspecte inherent a les dones i ha de ser assumida per tota la societat, les administracions i per les empreses?, ha dit Vila, que també ha assenyalat que ?en aquests moments tenim la millor generació de dones formades, i aquest talent no en el podem permetre perdre, i menys en moments de crisi com l´actual?.





Paraules clau