L´alcalde Trias destaca la funció vertebradora i de cohesió social dels mercats municipals de la ciutat : Servei de Premsa

L´alcalde Trias destaca la funció vertebradora i de cohesió social dels mercats municipals de la ciutat

18/01/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat aquest migdia en l´acte inicial de la celebració del 125è aniversari del Mercat de la Llibertat, ubicat a Gràcia i inaugurat el 1888. Durant l´acte s´han descobert dues plaques, una en motiu del 125è aniversari del mercat, i l´altra per l´atorgament del Premi WUWM (Unió Mundial de Mercats Majoristes) al mercat en reconeixement a la seva remodelació, inaugurada el 2009. A l´acte hi eren presents el regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimond Blasi; la regidora del districte de Gràcia, Maite Fandos; així com entitats de comerciants de la Vila de Gràcia; associacions de veïns Vila de Gràcia i Gal·la Placídia i Rambla del Prat, o el col·lectiu d´entitats històriques de Gràcia G6 (Lluïsos de Gràcia, Orfeó Gracienc, Cercle Catòlic, Centre Moral, Fundació Festa Major de Gràcia i Federació de Colles de Sant Medir).

L´alcalde ha destacat la funció vertebradora i de cohesió social dels mercat i ha afegit que el Mercat de la Llibertat ?n´és un clar exemple?. Des de la seva inauguració ha estat un dels centres neuràlgics del comerç de Gràcia i s´ha anat renovant i adaptant als canvis en les necessitats i formes de consum. Aquesta voluntat permanent d´adaptació va dur a fer-hi una remodelació integral, el 2009 el nou Mercat de la Llibertat obria portes amb una cara renovada que li ha permès doblar el número d´usuaris i l´ha fet mereixedor del Premi d´Or 2012 a l´Excel·lència en Noves Infraestructures de Mercat, atorgat per la Unió Mundial de Mercats Majoristes .

Xavier Trias ha explicat que Barcelona sempre ha cregut en la seva xarxa de mercats, ?és un model d´èxit basat en el comerç de proximitat, que uneix els ciutadans i alhora genera llocs de treball?, i ha afegit que des de l´Ajuntament es seguirà apostant per aqust model i col·laborant amb els mercats.

Finalment, l´alcalde ha demanat als paradistes que segueixin treballant ?tan bé com fins ara perquè la vostra dedicació serà bona pel Mercat, per vosaltres i alhora per tots els veïns i veïnes de Gràcia i de tota la ciutat?.

El Mercat de la Llibertat és un dels mercats centenaris de la ciutat. D´estil modernista, fou dissenyat per l´arquitecte Miquel Pasqual, i deu la seva decoració a l´arquitecte Francesc Berenguer, amic i admirador de Gaudí i es va inaugurar el 1888. Està protegit pel Catàleg del Patrimoni Arquitectònic Històric-Artístic de la Ciutat de Barcelona. El 20 d´octubre de 2009 es va inaugurar la remodelació integral del mercat, iniciada l´any 2007 i que va doblar la superfície comercial fins els 4.400m2, amb cabuda per 40 establiments, a més d´incorporar un autoservei de 700m2. Amb la remodelació el Mercat ha doblat la xifra d´usuaris, arribant als 2 milions anuals.





Paraules clau