Barcelona rep un premi de la Real Federació Espanyola d´Atletisme en reconeixement al suport de la ciutat a l´atletisme al llarg del 2012 : Servei de Premsa

Barcelona rep un premi de la Real Federació Espanyola d´Atletisme en reconeixement al suport de la ciutat a l´atletisme al llarg del 2012

19/01/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Avui dissabte 19 de gener, a partir de les 19.30 hores, la Seu del Comitè Olímpic Espanyol acollirà la celebració de la 18a Gala de la Real Federación Española de Atletismo. Al llarg de la gala es premiarà la trajectòria, tasca i palmarès d´entitats, clubs, esportistes i institucions vinculades amb l´atletisme. La tinent d´alcalde Maite Fandos recollirà el premi de mans del president de la RFEA, José M Odriozola, en reconeixement al suport de la ciutat de Barcelona a l´atletisme al llarg del 2012.

La ciutat de Barcelona ha estat reconeguda en l´apartat institucions, per haver acollit durant el 2012 els campionats del món juniors d´atletisme i la gala del centenari de la IAAF. Aquest últim esdeveniment es celebrava per primera vegada fora de Montecarlo, i la capital catalana va ser l´escenari escollit per commemorar aquesta efemèride. Els Mundials Juniors, celebrats el passat estiu, són considerats el bressol de l´atletisme mundial, ja que bona part dels seus participants són posteriors protagonistes en proves absolutes.

Aquest guardó reconeix, en definitiva, la gran vinculació de la capital catalana amb el món de l´atletisme, en haver estat escenari d´importants proves del calendari internacional que la converteixen en la capital de l´esport. El moment dolç que està vivint Barcelona pel que fa al món del l´atletisme ho corroboren, entre altres, el creixement imparable de proves emblemàtiques com la Marató o les curses populars que se celebren a la ciutat.

En el decurs de la gala – que tindrà lloc aquest vespre, a partir de les 19.30h, a la seu del COE a Madrid (c. Arequipa, 13) – es lliuraran un total de 22 premis. Dirigents històrics com Romà Cuyàs; atletes juniors destacats com Dídac Salas o Ana Peleteiro (participants als Mundials 2012 de Barcelona); medallistes com Ruth Beitia o Victor Garcia; o rècords nacionals com Javier Cienfuegos, són alguns dels noms destacats de la nit.





Paraules clau