L´alcalde Trias afirma que la cultura és una eina de cohesió social i que fa avançar la ciutat i el país : Servei de Premsa

L´alcalde Trias afirma que la cultura és una eina de cohesió social i que fa avançar la ciutat i el país

22/01/2013

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit, al Palauet Albéniz, a l´acte de nomenament dels Membres d´Honor de l´Acadèmia del Cinema Català. Avui han estat nomenats membres d´honor: Anna Lizaran, a títol pòstum; l´actriu Montserrat Salvador; Macari Gómez, cartellista; Bigas Luna, director i guionista; Carles Santos, músic; i Tomàs Pladevall, director de fotografia. A l´acte també hi eren presents els nominats als V Premis Gaudí, la gala dels quals se celebrarà el proper dia 3 de febrer.

L´alcalde en la seva intervenció, en la que ha tingut un record per l´actriu Anna Lizaran, ha destacat la important tasca que desenvolupa l´Acadèmia del Cinema en Català. Com ha dit l´alcalde, per una ciutat que té vocació de ser capital de Catalunya i de la catalanitat, ?és un honor ser aquí perquè la vostra feina ens ajuda a obrir-nos al món?.

Trias s´ha mostrat convençut que, tot i el moment de dificultat que està vivint també el món de la cultura, ?si anem tots junts anirem endavant?. Per a l´alcalde si som capaços de creure que la força està en la gent, ?amb els nomenats avui membres d´honor però també amb els joves?, i que ?la cultura és un servei públic, al servei dels ciutadans, anirem endavant?.

L´alcalde ha afirmat que la cultura és ?una eina que fa progressar la societat i el país. Una eina de cohesió social, això ens ha ensenyat gent com l´Anna Lizaran?. L´alcalde Trias ha assenyalat que l´aposta de Barcelona és la d´esdevenir una ciutat de cultura, coneixement, creativitat i innovació i ha afegit que també de benestar.

Trias ha exposat que l´Ajuntament, en el context actual de crisi encara té cert marge d´actuació respecte altres administracions, ?ha de marcar prioritats?, i ha situat com a primera l´atenció social però ha afegit que la cultura és també una aposta important, una aposta que ha de ser a mig i llarg termini. Finalment ha donat tot el suport i la col·laboració de l´Ajuntament a l´Acadèmia i ha agraït la feina i l´esforç dels presents.Compartiu aquest contingut