Trias assegura que la capitalitat de mòbil convertirà Barcelona en un centre tecnològic permanent que impulsarà el seu teixit industrial i crearà nous negocis i ocupació de qualitat : Servei de Premsa

Trias assegura que la capitalitat de mòbil convertirà Barcelona en un centre tecnològic permanent que impulsarà el seu teixit industrial i crearà nous negocis i ocupació de qualitat

24/01/2013

L´Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat avui que la capitalitat del mòbil convertirà Barcelona en un centre tecnològic permanent que impulsarà el seu teixit industrial i crearà noves oportunitats de negoci i llocs de treball de qualitat. Com a President de la Fundació de la Mobile World Capital, Xavier Trias ha participat aquest matí en la presentació i posada en marxa de les oficines a Madrid de la MWC, que es troben a l´edifici Red.es, una de les seus tecnològiques del Ministeri d´Indústria. Amb l´Alcalde, en l´acte també han participat el ministre d´Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, i el conseller delegat de GSMA, John Hoffman.

L´Alcalde Xavier Trias ha afirmat que la capitalitat del mòbil ?és un actiu molt important per Barcelona, Catalunya i el conjunt d´Espanya? perquè ?ens consolida com a referents internacionals en un sector en creixement com el de les noves tecnologies mòbils?. L´Alcalde ha agraït ?l´aposta de totes les administracions implicades, la Generalitat, el ministeri, i de tots els agents econòmics i socials que ho han fet possible?. Trias ha remarcar que ?aquest projecte és fruit de la feina molt ben feta des de Fira de Barcelona i de totes les administracions que, fa temps, van fer una aposta important per fer realitat que avui Barcelona sigui la capital del mòbil?. ?Un projecte que compta des del començament amb la complicitat de totes les forces polítiques de la ciutat?, ha afegit l´Alcalde.

L´Alcalde ha recordat que Barcelona va presentar una ?excel·lent candidatura? que competia amb ciutats com París, Munic i Milà. Segons Xavier Trias, ?això ha estat possible perquè hem sabut anar junts. Així és com s´assoleixen els grans projectes, treballant a mig i llarg termini. Amb perseverança i fent apostes potents pels pròxims 20 o 30 anys?.

Xavier Trias ha insistit que ?Barcelona vol ser coneguda internacionalment com una capital de cultura, coneixement, creativitat, innovació, i també de benestar?. En aquest context, ha expressat el convenciment que ?la capitalitat mundial del mòbil ens ajuda a impulsar sectors estratègics de futur en aquests àmbits, que posen les bases per un nou model econòmic de futur per la ciutat?. L´Alcalde està convençut que les noves tecnologies són un sector ?generador de riquesa, que incideix en la millora del benestar i la qualitat de vida de les persones?.

L´Alcalde Trias ha afirmat que la Mobile World Capital ?convertirà Barcelona en un centre tecnològic permanent, impulsarà el teixit industrial existent, crearà noves oportunitat de negoci i ocupació de qualitat, i interactuarà amb els ciutadans?. ?Volem que Barcelona sigui reconeguda com la capital europea de referència en tecnologia mòbil?, ha deixat clar Trias.

L´Alcalde ha refermat el convenciment que ?Barcelona té uns actius i unes potencialitats úniques per convertir-se en punta de llança de la recuperació econòmica?. En aquest context, ha explicat que s´estima que la capitalitat del mòbil pot tenir un impacte econòmic de 3.500 milions d´euros a la ciutat fins l´any 2018. La pròxima celebració del Mobile World Congress 2013 preveu batre tots els rècords, amb la presència de més de 70.000 visitants, més de 1.500 empreses expositores, un impacte superior als 300 milions d´euros i la creació de 6.500 llocs de treball a temps parcial.

Xavier Trias ha ressaltat que gràcies a la bona feina de la Fundació Mobile World Capital ja s´han assolit acords estratègics amb Telefónica, Vodafone, Accenture, NXP i T-Systems, i hi ha negociacions amb més de 70 empreses. L´Alcalde considera que ?amb la posada en marxa de les oficines de la MWC a Madrid fem una passa més cap a la consolidació del projecte?.

L´Alcalde de Barcelona ha recordat que tota aquesta feina no hagués estat possible sense la participació de totes les administracions. ?Obrir aquí aquestes oficines és molt important. En moments de crisi com l´actual, les administracions han de col·laborar i treballar conjuntament en la promoció de sectors estratègics de futur?, ha remarcat Xavier Trias. L´Alcalde ha agraït al ministre José Manuel Soria que pròximament el Consell de Ministres aprovi el Conveni per constituir el Consorci de Beneficis Fiscals de la Mobile World Capital que permetrà incentivar fiscalment les empreses que donin suport i treballin en el projecte de la MWC, establint acords de cooperació per desenvolupar noves iniciatives. L´Alcalde també ha agraït al conseller delegat de GSMA, John Hoffman, el ?compromís permanent i la confiança en Barcelona que és essencial per organitzar aquest important projecte; ens fan les coses fàcils, la col·laboració és perfecta”.Compartiu aquest contingut