Barcelona estrena una aplicació mòbil per descobrir elements singulars del paisatge urbà : Servei de Premsa

Barcelona estrena una aplicació mòbil per descobrir elements singulars del paisatge urbà

25/01/2013

La nova aplicació gratuïta per a mòbils -desenvolupada per l´Institut del Paisatge Urbà de l´Ajuntament de Barcelona- BCN Paisatge convida a barcelonins i visitants a descobrir elements singulars del paisatge urbà de Barcelona. És una original guia per conèixer els racons i detalls que confereixen caràcter a la ciutat i saber on trobar-los sense necessitat de connexió a Internet.

A partir d´avui, els usuaris d´iphone o ipad es poden descarregar de l´Apple Store l´aplicació BCN Paisatge, disponible en català, castellà i anglès. La versió WebApp per a qualsevol dispositiu mòbil sortirà al mercat el mes vinent.

BCN paisatge conté una selecció de botigues que han conservat al llarg de dècades tot el caràcter i sabor originals, guardonades amb la placa Guapos per sempre. Permet veure l´abans i el després de més d´una trentena de mitgeres, parets anònimes i oblidades, transformades en façanes amb jardins verticals o poemes visuals que donen significat cultural i social al seu entorn. També recull una col·lecció de petits paisatges, objectes i detalls quotidians que formen part de la memòria històrica dels barcelonins, com ara les tretze oques de la Catedral, la metralla de Sant Felip Neri, l´aqüeducte de Ciutat Meridiana i el termòmetre de Can Cottet, entre d´altres.

Aspectes d´usabilitat:

» Mostra les dades en forma de llistat, galeria fotogràfica o sobre el mapa.
» Permet la geolocalització a través del mòbil i et guia a qualsevol punt.
» Filtra el que vols veure sobre el mapa
» Està preparada per a les noves mides de pantalla.

Un pas més en la política per fer una Barcelona líder de les TIC

Aquesta acció s´emmarca en l´estratègia TIC de l´Ajuntament que, a través de l´àrea d´Hàbitat Urbà, treballa per posicionar la ciutat com a líder mundial en l´aplicació de les noves tecnologies al servei dels ciutadans. L´objectiu d´aquesta estratègia amb horitzó 2015 és contribuir al futur econòmic i social de la ciutat i del país, posicionant Barcelona com a referent mundial en l´aplicació de les TIC a la mobilitat, a l´administració electrònica i a les ciutats intel·ligents, i esdevenir capdavantera en aquest àmbits contribuint així a crear un ric teixit empresarial, al voltant d´aquestes tecnologies.

Fins ara l´Ajuntament de Barcelona ha desenvolupat una llarga llista de serveis al mòbil que es poden trobar a Barcelona al mòbil, una aplicació paraigües que engloba tot allò que l´administració ofereix al ciutadà: Aplicacions, Serveis SMS, serveis web, RSS. Aquests serveis disponibles per les plataformes iPhone i Android permeten accedir a tot tipus d´informació i fer tràmits com: sol·licitar volant residència, consultar punts WIFI, o altres que faciliten la relació entre l´administració i el ciutadà.Compartiu aquest contingut