El reforç municipal del servei de neteja recull més de 55.000 tones de brossa durant la campanya de Nadal : Servei de Premsa

El reforç municipal del servei de neteja recull més de 55.000 tones de brossa durant la campanya de Nadal

25/01/2013

El reforç municipal del servei de neteja durant la campanya de Nadal ha permès recollir més de 55.000 tones de brossa en 36 dies. Una dada que representa un 7´7% menys que la campanya de l´any passat, quan es van recollir més de 60.000 tones.

Per fraccions, pràcticament s´han recollit quantitats semblants d´orgànica, vidre i envasos que la campanya nadalenca del 2011-2012, i sí que s´ha reduït la quantitat de paper i cartró recollida, en més de 1.000 tones, que representa el 25´4% menys que l´any passat. Concretament s´han recollit 9.653 tones de matèria orgànica, 3.866 tones de vidre, 1.906 tones d´envasos, 3.192 tones de paper i cartró i, per últim, 37.019 tones de residus de rebuig. La campanya passada es van recollir 9.790 tones de matèria orgànica, 3.794 tones de vidre, 1.949 tones de envasos, 4.277 tones de paper i cartró i, per últim, 40.471 tones de residus de rebuig.

El reforç municipal dels serveis de neteja i recollida s´ha desenvolupat del 3 de desembre del 2012 al 7 de gener del 2013. L´operatiu de recollida dels contenidors de brossa i la recollida comercial s´ha realitzat en un total de 36 dies, adaptant-se al calendari de festes nadalenques. Aquest és un dispositiu habitual a la ciutat, que programa l´Ajuntament per donar cobertura a l´augment de l´activitat comercial, reforçant el servei de neteja viària i la recollida comercial de paper i cartró, amb especial atenció als principals eixos comercials i d´afluència de ciutadans. A més, s´augmenta la recollida selectiva i es programen serveis especials per a actes com les diferents fires de Nadal a la ciutat o la cavalcada de Reis.

S´obtenen 180m3 de cobertura vegetal amb el trinxat dels arbres de Nadal recollits

Després de les festes, l´Ajuntament posa en marxa la campanya de recollida dels arbres de Nadal, que comporta l´habilitació de 214 espais arreu de la ciutat per dipositar les restes vegetals dels arbres i plantes de Nadal.

Els arbres que es dipositen en aquests espais es porten al Viver dels Tres Pins, una instal·lació municipal que es troba a Montjuïc, on les plantes dipositades en els punts de recollida -majoritàriament avets però també branques d´arbres diversos o ponseties- es netegen d´ornaments i elements decoratius per triturar-les i obtenir un compost orgànic, el mulching. Aquesta tècnica permet generar una cobertura vegetal que es distribueix pels parcs i jardins urbans sobre la terra vegetal al voltant d´àrees d´arbustos, talussos o altres espais urbans, per:

– Preveure la compactació excessiva del terreny per causa de l´acció combinada dels elements, principalment la pluja.
– Afavorir la retenció de la humitat procedent de la precipitació o del reg així com l´aireig del sòl.
– Actuar com a agent preventiu de l´aparició de males herbes.

Amb els exemplars recollits durant la campanya d´enguany, del 7 al 17 de gener, s´ha obtingut 180 metres cúbics de mulching, una cobertura vegetal o encoixinat que s´obté un cop triturats els arbres i plantes.

En aquesta campanya s´ha obtingut la mateixa quantitat que durant la recollida del Nadal 2011-2012, en un dispositiu que actualment ja s´ha consolidat i que té una bona acollida per part de tots els barcelonins.

Arxiu relacionat:
Declaracions Joan Puigdollers, Regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans (MP3 – 2,03 Mb)Compartiu aquest contingut