Trias aposta potenciar el treball conjunt de l´Ajuntament i la Generalitat en base a objectius de país i prioritats econòmiques i socials compartides : Servei de Premsa

Trias aposta potenciar el treball conjunt de l´Ajuntament i la Generalitat en base a objectius de país i prioritats econòmiques i socials compartides

28/01/2013

Aquest matí ha tingut lloc al Palau de la Generalitat una trobada institucional entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i l´alcalde de Barcelona, Xavier Trias. En acabar la reunió, la primera de la nova legislatura i que ha durat una hora i mitja, el president Mas i l´alcalde Trias han comparegut davant els mitjans. Tots dos han destacat la bona sintonia que ha presidit la trobada. L´alcalde ha explicat que a la reunió s´ha acordat la reactivació de la Comissió de Treball Bilateral Ajuntament-Generalitat, per fer seguiment dels compromisos adquirits per la Generalitat amb l´Ajuntament de Barcelona en funció de prioritats compartides per ambdues administracions: l´atenció a les persones i la necessitat de reactivació econòmica.

Reunió amb el President Mas al Palau de la Generalitat

Així, l´alcalde ha destacat que caldrà trobar fórmules per desencallar els equipaments previstos i pendents de finançament a la ciutat de Barcelona; garantir la provisió d´alguns serveis compartits; i buscar solucions en relació a temes com l´educació, la salut, infraestructures com la Línia 9 del Metro; també ha exposat que en aquells temes en que es comparteix la governança (transport, política cultural…), caldrà exigir que es compleixen els compromisos de l´administració central. L´alcalde també ha explicat que se seguirà prioritzant la col·laboració entre els Mossos d´Esquadra i la Guàrdia Urbana, perquè la seguretat ?és bàsica per nosaltres? .

L´alcalde Trias ha afegit que posarà la marca i el potencial de la ciutat de Barcelona al servei del país i del govern de la Generalitat. ?Barcelona té una situació especial, un potencial i una gran marca per a la projecció que volem que sigui també de Catalunya?, ha afirmat Trias. L´alcalde ha recordat que aquest any 2013 serà important en quant esdeveniments, el MWC, els XGames, els Mundials de Natació, que suposaran una gran impacte per a la ciutat però també pel país.

Xavier Trias ha afirmat que ?a la reunió d´avui no només venim a demanar diners, sinó a potenciar el treball conjunt de les dues administracions en base a uns objectius de país i unes prioritats econòmiques i socials compartides?. A parer de l´alcalde cal seguir treballant al servei de les persones i aprofitar tots els actius que tenim per a l´atracció de noves inversions i activitats econòmiques que no només afavoreixen Barcelona, sinó el conjunt del país.

Trias ha recordat que l´Ajuntament és una administració que no fa dèficit i per això s´ha posat al servei de la Generalitat, ?una administració maltractada?. L´alcalde ha explicat que es marcarà un calendari d´actuació de la comissió Ajuntament – Generalitat, ?per veure com anirem fent les coses, des de l´ambició i necessitat de donar resposta a les necessitats econòmiques i socials que té la nostra ciutat?. ?Com Ajuntament tenim marge per actuar i ens posem al servei del govern del país per seguir treballant les dues administracions de la mà. Barcelona pot ajudar el conjunt del país a sortir de la crisi, per això poso tots aquests actius al servei del President de la Generalitat.

Finalment, l´alcalde de Barcelona ha assenyalat que l´Ajuntament estarà al servei de la Generalitat de Catalunya en tots aquells aspectes que consideri necessaris en relació a la celebració de la consulta pel dret a decidir.

Per la seva part, el president de la Generalitat ha explicat que el govern i tots els seus consellers estan a disposició del govern de l´Ajuntament de Barcelona per anar tractant tots els temes pendents, ?que són molts i alguns antics?. El president Mas ha destacat la voluntat de col·laboració d´ambdues administració i ha agraït a l´alcalde Trias la disposició del seu govern per ajudar a la Generalitat i a tot el país. Com ha assenyalat en moments de debilitat financera, que hi hagi administracions que compensen aquestes debilitats i que ajuden a la reactivació econòmica és molt important i cal agrair-ho. El president ha afegit també que cal col·laborar per millorar la projecció internacional de Catalunya. ?Barcelona?, ha dit, ?és una marca de primeríssim ordre que obre moltes portes. Associar la marca de Barcelona al conjunt de Catalunya és bàsic per situar el país al món?, ha conclòs el president Mas.Compartiu aquest contingut