L´alcalde Trias destaca la capacitat imaginativa i la creativitat de les galeries d´art en la lluita per sortir de la crisi : Servei de Premsa

L´alcalde Trias destaca la capacitat imaginativa i la creativitat de les galeries d´art en la lluita per sortir de la crisi

29/01/2013

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit aquesta nit al MACBA a l´acte de lliurament dels Premis GAC – VI Nit del Galerisme, organitzat pel Gremi de Galeries d´Art de Catalunya, l´Associació Art Catalunya, l´Associació Art Barcelona i l´Associació de Galeristes Independents d´Art de Catalunya. Aquests guardons tenen com a objectiu potenciar el paper difusor i emprenedor de les galeries d´art de Catalunya i posicionar-les com un element fonamental del mercat artístic i de la promoció d´artistes, tant emergents com ja consolidats, a nivell nacional i internacional. Els guardons reconeixen la tasca de galeries, col·leccionistes, comissaris, crítics d´art i mitjans de comunicació que més han contribuït en favor de la projecció de l´art i del galerisme com a sector de referència. A l´acte hi eren presents el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell; el tinent d´alcalde Jaume Ciurana; el president, Xavier Antich, i membres del Jurat dels Premis GAC 2013; guardonats i guardonades

Aquest any la Galeria Carles Taché ha rebut el premi a la seva trajectòria, un guardó que ha estat lliurat per l´alcalde Trias. A més, enguany els Premis GAC reten homenatge a la trajectòria artística d´Antoni Muntadas (Barcelona, 1942), destacat pioner del media art a nivell mundial i artista multidisciplinar per excel·lència, en reconeixement a la seva aportació al món de l´art i la seva relació amb les galeries d´art catalanes.

L´alcalde ha felicitat tots els guardonats amb els diversos premis i ha destacat el lliurament que ell mateix ha fet a Carles Taché, Premi a la galeria per la seva trajectòria, una trajectòria de 25 anys com a galerista, marcada per una excel·lent combinació entre el suport a artistes consolidats i l´aposta pels nous talents.

Finalment, Xavier Trias ha destacat la capacitat imaginativa i la creativitat de les galeries d´art en la lluita per sortir de la crisi. L´alcalde ha sentenciat: “Això no s´improvisa, això significa dedicar-hi 15, 20 o 30 anys.” I ha insistit que a la ciutat de Barcelona “la força la té la gent, des de l´orgull del que som, som invatibles”.Compartiu aquest contingut