La Guàrdia Urbana de Barcelona immobilitza més de 15 mil articles de disfressa i en retira més de 13 mil que no complien la normativa : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana de Barcelona immobilitza més de 15 mil articles de disfressa i en retira més de 13 mil que no complien la normativa

05/02/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Del 28 de gener al 9 de febrer l´Ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana duen a terme el dispositiu ?Disfressa? per tal de garantir que les disfresses que es venen als diferents establiments de la ciutat compleixin la normativa.

La ciutat de Barcelona compta amb un gran nombre d´establiments ?multipreu? amb una variada oferta de productes. Coincidint amb les festes de Carnestoltes aquests establiments augmenten la seva oferta de productes relacionats amb aquesta festa. Per aquest motiu la Guàrdia Urbana incrementa el seu control per assegurar que les disfresses que es venguin compleixin les normes bàsiques de seguretat i s´ajustin a la normativa prevista.

Els agents del cos de policia barceloní estan realitzant inspeccions als diferents establiments de la ciutat, amb col·laboració d´Inspecció de Treball i de l´Agència Catalana de Consum. A dia d´avui ja s´han inspeccionat un total de 23 establiments.

Fruit d´aquestes inspeccions els agents de la Guàrdia Urbana:

 Han immobilitzat 15.375 articles i 40 bosses de disfresses. En el cas dels productes immobilitzats, l´Agència Catalana del Consum realitzarà un anàlisi i valorarà la necessitat de retirar aquestes joguines del mercat o de resoldre els incompliments.
 També s´han intervingut 13.092 articles i 484 bosses de disfresses que han estat retirades dels establiments per no complir amb les normatives de seguretat.
 A banda, en un dels establiments els agents de la Guàrdia Urbana han trobat 5.000 unitats d´articles de pirotècnica que estaven emmagatzemats sense les condicions adequades i que han estat retirats.
 Els agents també han imposat 33 denúncies per incompliments diversos de normatives municipals.

La Guàrdia Urbana actua sobre les disfresses no apropiades o perilloses, les que tenen defectes d´etiquetatge, les que no compten amb els advertiments corresponents o aquells productes ?alertats? per l´Institut Nacional de Consum (INC) i que per tant, s´ha fixat que han de ser retirats del mercat.

Entre d´altres aspectes, les disfresses no han d´estar dissenyades amb cordills ni cordons funcionals o decoratius a la caputxa o a la zona del coll; no han de portar peces decoratives que puguin desprendre´s i arribar a ennuegar a un nen; no han de tenir puntes ni vores tallants; han d´estar fabricades amb materials resistents al foc com el niló o el polièster o poc inflamables i en el cas de les màscares han de disposar d´una ventilació adequada.





Paraules clau