L´Ajuntament activa de forma preventiva l´Operació Fred en Nivell 1 davant la previsió que les temperatures siguin iguals o inferiors a 5ºC : Servei de Premsa

L´Ajuntament activa de forma preventiva l´Operació Fred en Nivell 1 davant la previsió que les temperatures siguin iguals o inferiors a 5ºC

07/02/2013



Temps estimat de lectura: 1 minut

L´Ajuntament de Barcelona activa aquesta nit el dispositiu d´Operació Fred en Nivell 1 davant la previsió que les temperatures a la ciutat seran iguals o inferiors a 5ºC. Aquest nivell s´activa de forma preventiva per prevenir de les conseqüències que una baixada de temperatures pot comportar sobre l´estat de les persones que pernocten a la via pública.

L´activació d´aquest nivell comporta l´ampliació de les places d´acolliment nocturn per part dels equips d´emergència amb l´obertura d´un centre específic. Aquest centre oferirà allotjament, alimentació, dutxes, rober i atenció psicosocial fins que la previsió meteorològica anunci la recuperació de temperatures per sobre de 5ºC.

Durant aquest dispositiu els equips de detecció del Servei d´Inserció Social de l´Ajuntament (SIS) continuaran amb la seva tasca diària de detecció i intervenció amb persones que pernocten a la via pública per motivar i estimular la seva vinculació als serveis i recursos de la xarxa d´atenció a persones sense sostre i els informaran del nou centre d´allotjament davant de la previsió de baixada de les temperatures.





Paraules clau