Glòries guanya un gran espai ciutadà amb la urbanització de l´entorn de l´edifici del Dhub : Servei de Premsa

Glòries guanya un gran espai ciutadà amb la urbanització de l´entorn de l´edifici del Dhub

08/02/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´entorn de la Plaça de les Glòries ha guanyat un nou espai ciutadà amb la urbanització de l´entorn de l´edifici del DHUB. Aquest espai públic, de qualitat, té una superfície de 27.300m2, i pertany al Districte de Sant Martí. En concret, queda delimitat per la plaça de les Glòries, pels carrers d´Àlaba i l´avinguda Meridiana, al sud-oest, per Badajoz al nord-est i està centrat amb l´eix del carrer d´Àvila. Aquesta nova zona urbanitzada es pot diferenciar en tres espais diferents: la zona del grafisme lluminós, la zona de la coberta i la zona dels llacs.

» Tres espais diferenciats per al gaudi dels veïns

La primera, la zona del grafisme lluminós, que es localitza a la l´àrea coberta de l´estació de metro de Glòries, es tracta d´una superfície amb paviment de granet que permet una interactuació entre el visitant i l´espai públic a través del soroll, la llum, el color i el moviment. Mitjançant una instal·lació amb leds encastats al terra, uns sensors repartits per la pèrgola i unes ?trompetes? de jocs públics, el soroll ambiental provocarà uns canvis suaus en els colors dels leds, proporcionant un joc visual molt atractiu per al visitant. A més a més, aquesta nova àrea fa d´encaminament des de la sortida de metro de Glòries fins a gairebé l´edifici del DHUB i estarà envoltada d´una zona d´estada amb arbres i diferents elements de mobiliari urbà.

La zona de la coberta configura una gran catifa verda de gespa que acull 6 lluernaris a més d´un tub transparent que també dóna llum a la zona destinada per a les botigues de l´edifici del DHUB. Al final, just a l´entrega amb el carrer Badajoz, i per salvar la diferència de cota que hi ha amb el vial d´aquest zona de la coberta, s´ha fet una zona de grades, que convida a seure i a passar l´estona.

La tercera i última àrea, la zona dels llacs, crea un joc de formes que es produeix amb l´existència i el desenvolupament d´unes làmines d´aigua. En aquest espai s´hi ha creat un llac inferior, a tocar de l´edifici del DHUB, que permet l´entrada de llum natural a les dependències del museu situades a la planta inferior. Per altra banda, existeix un llac superior que queda travessat per un pont de vidre que fa de porta d´entrada a l´edifici del DHUB des del carrer d´Àvila. És en aquesta zona, entre llacs, on es localitzarà un espai previst per a bars i restaurants que s´inaugurarà quan el Museu del Disseny entri en funcionament i, a més a més, una zona arbrada amb bancs i aparcaments per a bicicletes.

» El DHUB

L´edifici DHUB ha d´esdevenir l´espai de referència del disseny a Barcelona. Serà la nova seu de les principals institucions del disseny de la ciutat i concentrarà les activitats d´aquesta disciplina per a reforçar la seva visibilitat i impacte a nivell local i internacional.





Paraules clau