La Coronela de Barcelona custodiarà l´Ajuntament en la jornada de portes obertes de Santa Eulàlia : Servei de Premsa

La Coronela de Barcelona custodiarà l´Ajuntament en la jornada de portes obertes de Santa Eulàlia

11/02/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona torna a obrir demà les seves obertes amb motiu de la festa de Santa Eulàlia, patrona de la ciutat. Tots els ciutadans i ciutadanes podran visitar tots els racons de la Casa Gran. La jornada de portes obertes preveu que es pugui visitar l´escala negra, la capella del Bon Consell, el Saló de Cròniques, la sala del Bon Govern, la sala del Treball, el despatx de l´alcalde, la sala de la Reina Regent, el Saló de Cent, la Galeria Gòtica, la sala Consolat de Mar, el despatx d´honor de l´Alcalde, el Saló de Carles II, la Sala de la Ciutat, la galeria i l´Escala d´Honor. El recorregut de la visita acaba al pati i la façana neoclàssica.

Aquest any, la jornada de portes obertes amb motiu de la festivitat de Santa Eulàlia arriba amb algunes novetat. Entre les sis i les vuit del vespre, la Coronela de Barcelona, una milícia ciutadana formada pels membres dels gremis professionals, custodiarà la porta gòtica de la façana del carrer Ciutat i la porta principal (Porta del Trentenari) del Saló de Cent, i els ciutadans podran veure com fa el canvi de guàrdia. L´origen de la Coronela es remunta a les hosts veïnals de l´edat mitjana, en els quals els mateixos ciutadans s´organitzaven per a l´autodefensa i que tenien el privilegi de la guàrdia de portes i defenses de la ciutat. La Coronela de Barcelona va ser abolida i desarmada el 1714, en caure la ciutat davant les tropes de Felip V. L´Associació de Recreació Històrica de la Coronela de Barcelona s´encarregarà de recordar demà la història d´aquesta milícia ciutadana.

L´altre novetat de la jornada serà la presència de personatges històrics durant la visita a alguns salons nobles de l´Ajuntament. Així, els ciutadans podran trobar el cronista del segle XIV Ramon Muntaner al Saló de Cròniques o els consellers Joan Fivaller i Rafael de Casanova al Saló de Cent. Al Saló de la Reina Regent, on es reuneix el Plenari del Consell Municipal, el personatge d´un periodista explicarà la seva història.

La jornada de portes obertes a l´Ajuntament serà de les deu del matí fins les vuit del vespre. L´entrada es farà des de la façana gòtica.





Paraules clau