Ajuntaments, empreses, universitats i centres de recerca catalans s´interessen per la constitució del Capítol Català de la City Protocol Society : Servei de Premsa

Ajuntaments, empreses, universitats i centres de recerca catalans s´interessen per la constitució del Capítol Català de la City Protocol Society

12/02/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

220 persones, representants d´ajuntaments, empreses, universitats i centres de recerca han participat avui a la presentació del futur Capítol Català de la City Protocol Society, com l´eina capaç de definir una estratègia catalana per a les SmartCities que transformi les ciutats, millori la qualitat de vida dels seus habitants i suposi, a la vegada, una oportunitat de negoci per a les empreses.

El tinent d´alcalde d´Hàbitat Urbà de l´Ajuntament de Barcelona, Antoni Vives, el director general de Telecomunicacions de la Generalitat, Carles Flamerich, l´alcalde de Manresa i president de Localret, Valentí Junyent, i el president de CTECNO, Jordi William Carnes han inaugurat la jornada que ha servit per donar a conèixer al món local la City Protocol Society, l´associació de ciutats, empreses, universitats i centres de recerca que ha impulsat Barcelona on poder compartir experiències que ajudin a accelerar la transformació de les ciutats per fer-les més habitables, sostenibles i eficients.

El tinent d´alcalde d´Hàbitat Urbà de l´Ajuntament de Barcelona, Antoni Vives, ha assegurat que ?el City Protocol neix amb la voluntat de canviar la manera de fer les ciutats, de construir un nou model d´economia de les ciutats que generi riquesa i per fer que la indústria i la universitat sumin esforços en aquesta direcció?.

Pel president de CTECNO, Jordi William Carnes, ?la constitució d´un capítol català de City Protocol és una bona oportunitat perquè les empreses trobin oportunitats de negoci, cooperin i treballin de manera transversal?.

Des del Consorci Localret, que agrupa més de 800 municipis, el seu president i alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha subratllat que ?en temps de pressupostos de resistència, els Ajuntaments catalans han de cooperar per optimitzar recursos i avançar en el seu desenvolupament?.

Per la seva part, el director general de Telecomunicacions de la Generalitat, Carles Flamerich, ha assegurat que ?la tecnologia ens dóna la possibilitat de millorar la vida als ciutadans, fent les ciutats més habitables, més eficients, i ha destacat que la el desenvolupament de les ciutats intel·ligents representa, en temps de crisi com l´actual, la oportunitat de crear ocupació, empreses i fer créixer el PIB?.

La City Protocol Society preveu la constitució de capítols locals, d´àmbit geogràfic, de manera que l´autoorganització dels agents implicats faciliti la creació i promoció de tota l´activitat que es generi.

-La City Protocol Society: una aliança mundial per compartir solucions exitoses que ajudin a accelerar la transformació de les ciutats

El City Protocol és un sistema de certificació de ciutats propi de l´era de la informació que permetrà mesurar el grau d´eficiència i qualitat de les ciutats del món, a partir d´indicadors que n´avaluaran aspectes estructurals, funcionals, metabòlics i socials. Aquest anàlisis compartit ha de servir per definir millors projectes i polítiques que fomentin el progrés de les ciutats i la qualitat de vida dels seus habitants a curt, mitjà i llarg termini.

La City Protocol Society, presentada en societat durant el darrer Smart City Expo World Congress celebrat el novembre passat, serà l´organització a través de la qual es definiran aquests estàndards mundials, s´impulsarà l´economia de la innovació urbana i es potenciarà el desenvolupament de tecnologies i solucions urbanes, que fomentin l´eficiència en l´ús de recursos, la sostenibilitat ambiental i el progrés social i econòmic de les ciutats.

Aquesta aliança mundial, que quedarà constituïda legalment abans de l´estiu, ja compta amb més de cinquanta adhesions, de ciutats com Seül, Dublín, Bristol, Buenos Aires, Quito, Helsinki, Busan, Torino, Lyon, Amsterdam, Derby, Yokohama, companyies com CISCO, Capgemini, GdF, INDRA, IBM, HP, Schneider, Microsoft, i centres de recerca com UChicago, University at Albany, Younsei University, Rutgers University, IESE, ESADE, London School of Economics (LSE).

La City Protocol Society serà la comunitat mundial on trobar els socis idonis per poder realitzar amb èxit la transformació d´una ciutat amb les millors solucions, de manera més ràpida i més econòmica. Actualment, al Regne Unit, la Xina, Itàlia i Catalunya hi ha activitat relacionada amb el procés constitutiu de capítols.





Paraules clau