Xavier Trias: ?Barcelona és avui la Capital Mundial del Mòbil i faig una crida a tots els ciutadans perquè siguem partícips de l´èxit d´aquest projecte? : Servei de Premsa

Xavier Trias: ?Barcelona és avui la Capital Mundial del Mòbil i faig una crida a tots els ciutadans perquè siguem partícips de l´èxit d´aquest projecte?

14/02/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, ha participat en la inauguració del Mobile World Centre, un dels quatre pilars de la Mobile World Capital de Barcelona, que està ubicat a l´edifici de Telefonica de Plaça Catalunya cantonada Portal de l´Àngel. És un espai d´exposició permanent de les últimes novetats i solucions relacionades amb el món de la mobilitat per acostar i impulsar l´ús de les noves tecnologies de la informació als ciutadans. Els altres tres pilars de la Capitalitat són: el Mobile World Congress, el Mobile World Hub i el Mobile World Festival.

Xavier Trias, alcalde de Barcelona, Artur Mas, president de la Generalitat, Víctor Calvo-Sotelo, secretari d´estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, Luis Miguel Gilpérez, president de Telefonica Espanya, Josep Lluís Bonet, president del consell d´Administració de la Fira de Barcelona i Anne Bouverot, directora general de GSMA Ltd han participat a l´acte institucional de la inauguració del Mobile World Centre.

L´alcalde ha fet una crida a venir a conèixer el Mobile World Centre: ?perquè Barcelona és avui la Capital Mundial del Mòbil i cal que tots els ciutadans siguem partícips de l´èxit d´aquest projecte, un punt de referència mundial de la tecnologia mòbil?.

L´alcalde ha declarat: ?Avui fem un pas molt important en la consolidació de Barcelona com a Capital Mundial del Mòbil? i l´obertura d´aquest centre ?ens reforça encara més com a referents internacionals de les noves tecnologies mòbils. Un sector que, tot i la crisi, es troba en creixement i ofereix moltes oportunitats futures de desenvolupament?.

El Mobile World Centre permet posar a disposició dels ciutadans i dels visitants un gran aparador mundial al centre de la ciutat, que permetrà a tothom conèixer les solucions mòbils més avançades, i provar nous productes que sortiran al mercat. També és un espai didàctic i divulgatiu que ajudarà a entendre com les noves tecnologies formen ja part del nostre dia a dia i com han canviat la nostra manera de viure.

Xavier Trias ha destacat: ?Barcelona és la Capital Mundial del Mòbil i és una oportunitat de futur molt important perquè demostra que, tots junts, estem aprofitant el potencial que ens ofereix la ciutat per convertir-nos en punta de llança de la recuperació econòmica?. Aquesta recuperació passa per potenciar els sectors tradicionals, i, sobretot, per impulsar sectors estratègics de futur.

En el seu parlament l´alcalde ha afegit: ?Estem fent una gran aposta en el camp de les noves tecnologies mòbils. I també en l´economia verda, smarts cities i la logística. Sectors, tots i cadascun d´ells, molt importants en la nostra estratègia de ciutat, que han de posar les bases per a un nou model econòmic de futur per a Barcelona?.

Finalment ha destacat que cal seguir treballant per atraure esdeveniments de referència a la ciutat, com el Mobile World Congress, que tornarem a acollir en pocs dies.





Paraules clau