L´Ajuntament posa en marxa un web per prevenir el malbaratament alimentari : Servei de Premsa

L´Ajuntament posa en marxa un web per prevenir el malbaratament alimentari

15/02/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona ha estrenat un nou portal digital per tal de conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de reduir els residus, concretament el malbaratament alimentari, disponible a l´adreça web d´Hàbitat Urbà i a www.bcn.cat/elmenjarnoesllenca.

Amb l´eslògan ?Pensa, compra, cuina, menja. El menjar no es llença?, l´Ajuntament ha creat aquest web per tal de reduir el menjar que perdem o llencem durant tota la cadena alimentària. El principal propòsit del nou portal digital és posar a l´abast de tothom les eines de consulta necessàries per poder resoldre dubtes i qüestions relacionades amb el malbaratament.

El web és un espai de referència per donar a conèixer les problemàtiques i les bones pràctiques per canviar els hàbits dels ciutadans. En definitiva, una eina de participació ciutadana i d´intercanvi de coneixements on tant la ciutadania com les entitats trobaran un espai dinàmic per fer les seves aportacions de receptes d´aprofitament i d´iniciatives relacionades amb el malbaratament alimentari.

Dins del web www.bcn.cat/elmenjarnoesllenca hi ha un apartat pensat específicament per als centres dels diferents nivells educatius, amb materials pedagògic per a l´alumnat i el professorat. D´aquesta manera, els alumnes de parvulari poden gaudir d´un conte electrònic i els alumnes de primària, secundària i batxillerat poden visualitzar tres vídeos sobre el malbaratament alimentari per introduir el canvi d´hàbits en relació a l´alimentació.

Una nova acció dins del Pla de Prevenció de Residus
A més a més, durant aquest primer trimestre del 2013 (del 19 de gener al 16 de març) també s´estan realitzant tallers gratuïts de cuina d´aprofitament i accions teatralitzades als diferents mercats de la ciutat que alhora, ajudaran a generar i enriquir els continguts del web. Concretament aquest proper cap de setmana, als Mercats de Fort Pienc i Fabra i Puig.

Tant els tallers als mercats com el web formen part d´una campanya que té com a objectiu principal fomentar la prevenció i contribuir a la reducció de residus alimentaris domèstics a la ciutat de Barcelona. La iniciativa sorgeix de l´Àrea d´Habitat Urbà – Medi Ambient i Serveis Urbans de l´Ajuntament de Barcelona, dins del Pla de Prevenció de Residus de Barcelona, que vol reduir en un 10% la generació de residus a la ciutat per l´any 2020.

Evitar el malbaratament dels aliments suposa un estalvi econòmic pel consumidor i una reducció dels residus, però també és una qüestió per a reflexionar, tenint en compte que la producció d´aliments al món és 1´5 vegades més gran que la demanda i no tothom hi pot accedir de la mateixa manera.





Paraules clau