L´alcalde Trias afirma que Barcelona és una ciutat que sempre ha defensat els valors de la llibertat i de la justícia al món i, especialment, en el Mediterrani : Servei de Premsa

L´alcalde Trias afirma que Barcelona és una ciutat que sempre ha defensat els valors de la llibertat i de la justícia al món i, especialment, en el Mediterrani

15/02/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit al Saló de Cent de l´Ajuntament l´acte de lliurament de les Medalles de la Fundació Internacional Olof Palme (FIOP). A l´acte hi eren presents Anna Balletbó, presidenta de la Fundació Olof Palm; el president Pasqual Maragall; l´ex alcalde Jordi Hereu; i els guardonats en aquesta IX edició: Saeb Erakat, membre del Consell Legislatiu de Palestina; Shlomo Ben Ami, ex ministre d´Afers Exteriors d´Israel i Miguel Ángel Moratinos, ex ministre d´Afers Exteriors d´Espanya. La Medalla de la FIOP distingeix persones que s´hagin destacat pel seu suport als drets humans, la cooperació internacional, la mediació, la pau i l´ajuda humanitària.

L´alcalde ha afirmat que és un honor presidir aquest acte de la Fundació Olof Palme que, des de la seva creació, el 1989, realitza una tasca molt important per tal de sensibilitzar i defensa dels drets humans, la pau i la solidaritat; i més fer-ho al Saló de Cent, ?un espai emblemàtic, un espai de diàleg i respecte mutu, una idea que també Olof Palme va representar, així com els guardonats Saeb Erakat, Shlomo Ben Ami i Miguel Ángel Moratinos?.

Trias ha destacat el compromís dels guardonats per trobar una solució dialogada al conflicte entre Israel i Palestina, ?l´exemple de tots tres, malgrat les diferències i enmig d´una situació complicada, ens demostra que es poden trobar solucions basades en la democràcia, la pau i el diàleg?. Com ha explicat l´alcalde Trias, tots tres han tingut un paper destacat en el moment de buscar acords entre Israel i Palestina, i ha apel·lat a la responsabilitat de tothom per lluitar en favor de la pau i per trobar la manera de construir un món millor per a les futures generacions.

?Tots tres?, ha afirmat l´alcalde, ?van saber veure més enllà dels seus horitzons immediats, de gran singularitat, intel·ligència política, visió de futur i sobretot d´un gran humanisme i estem orgullosos de tenir-los a Barcelona, una ciutat que sempre ha defensat els valors de la llibertat i de la justícia arreu del món i, molt especialment, en el Mediterrani?. L´alcalde ha recordat que va ser precisament a la nostra ciutat on va néixer el Procés Barcelona i és on es troba la seu de la Unió per la Mediterrània.

L´alcalde ha recordat unes paraules que el mateix Olof Palme deia sovint: ?la democràcia i la llibertat són, en el fons, una demostració de dignitat humana?; i ha afegit que ?és el treball de tots el que farà que la democràcia, la justícia i la llibertat perdurin i avancin amb dignitat?.





Paraules clau