L´alcalde Trias afirma que davant de la greu crisi que vivim, la defensa de la justícia i la protecció jurídica dels que més pateixen és més important que mai : Servei de Premsa

L´alcalde Trias afirma que davant de la greu crisi que vivim, la defensa de la justícia i la protecció jurídica dels que més pateixen és més important que mai

15/02/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit aquesta tarda a sessió solemne de celebració de la Festivitat del patró de l´Il·lustre Col·legi d´Advocats de Barcelona (ICAB), Sant Raimon de Penyafort. A l´acte hi eren presents, entre altres, Germà Gordó, conseller de Justícia; Pascual Sala, president del Tribunal Constitucional; Miguel Ángel Gimeno, president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i Pedro Yúfera, degà de l´Il·lustre Col·legi d´Advocats de Barcelona, que el mes de juliol deixa el càrrec i a qui Trias ha agraït la gran tasca al capdavant del Col·legi.

L´acte ha consistit el jurament de nous advocats, s´ha fet un reconeixement als col·legiats que han complert 50 anys de professió, s´ha lliurat el 8è Premi Felip Portabella, que guardona a un membre de la judicatura que s´hagi distingit especialment pel respecte cap als advocats en l´exercici de la seva professió i per la seva col·laboració amb la Corporació; i s´han lliurat les Medalles del Col·legi a Càritas Diocesana de Barcelona i Josep M Espinàs, entre d´altres.

L´alcalde en la seva intervenció ha afirmat que l´Il·lustre Col·legi d´Advocats és una institució molt representativa de Barcelona i ha recordat el valor original de la feina dels advocats: l´ajuda als altres, de defensa de la veritat i de la justícia en el seu sentit més ampli. ?Valors tots ells molt importants en el context actual. Perquè davant de la gravíssima crisi econòmica i social que vivim, la defensa de la justícia i la protecció jurídica dels que més pateixen és més important que mai?, ha afirmat.

Xavier Trias ha destacat que al llarg dels anys hi ha hagut una profitosa col·laboració entre el Col·legi i l´Ajuntament, ?totes dues institucions treballem colze a colze per tal d´apropar la justícia al dia a dia de les persones, per fer realitat una justícia més propera a través de fórmules de mediació?. I ha afegit que cal seguir treballant per donar resposta a un dels drames socials més importants de la nostra època, com és el cas dels desnonaments i els llançaments hipotecaris.

L´alcalde ha volgut recordar les dues institucions estan col·laborant per fer de Barcelona una ciutat referent en arbitratge, impulsant la candidatura de la ciutat per acollir la seu del Tribunal Arbitral de la Mediterrània.





Paraules clau