Lliurament de 34 habitatges dotacionals a l´illa d´equipaments de l´antiga caserna de Navas : Servei de Premsa

Lliurament de 34 habitatges dotacionals a l´illa d´equipaments de l´antiga caserna de Navas

15/02/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona ha lliurat avui les claus de 34 habitatges dotacionals de lloguer ubicats en l´antiga caserna de Navas, al districte de Sant Andreu. Els habitatges han estat executats pel Patronat Municipal de l´Habitatge i han estat projectats per l´equip de Nogué Onzain Arquitectes. Aquests pisos tenen una superfície aproximada d´uns 40 m2 i tenen plaça d´aparcament vinculada i compten amb un lloguer d´entre 375 i 406 euros.

En total, el complex inclou 76 habitatges amb serveis per a gent gran, 46 habitatges dotacionals en règim de lloguer i 6 dotacionals en règim de lloguer per a persones amb vulnerabilitat econòmica o social. A més, també es troba el Centre d´Allotjament Familiar Temporal per a famílies desnonades amb 25 habitatges amb estances comunes que estan a disposició de les famílies que pateixen una situació d´exclusió residencial.

D´altra banda, també compta amb una escola bressol municipal, un centre cívic, un aparcament de dues plantes amb 204 places per a cotxes i 44 per a motos i una plaça amb àrea d´esbarjo.

L´antiga caserna militar de Navas estava situada entre els carrers d´Indústria i Navas de Tolosa. Aquestes instal·lacions de la Guàrdia Civil es van construir l´any 1944, es van anar desocupant progressivament des de l´any 2001 i es van enderrocar el 2007. La posada en marxa d´aquest complex d´equipaments ha donat resposta a les històriques demandes veïnals amb la dotació de més serveis i equipaments al barri de Navas.

L´illa d´equipaments consta de dos blocs de planta baixa i 6 plantes i planta baixa i 7 plantes alineats als carrers Navas de Tolosa i Indústria, punt de connexió entre el carrer i l´espai lliure interior d´illa. L´accés als nuclis d´escala i els espais comuns es preveu des de l´interior d´illa per als habitatges per a gent gran i pels equipaments, i pel xamfrà per als habitatges dotacionals. Al passatge Dr. Torent, l´edifici adopta una alçada de planta baixa i 3 plantes pis, adaptant-se a la volumetria dels edificis existents.
.





Paraules clau