Trias afirma que les Drassanes Reials són l´indret que millor recorda el lideratge de Barcelona com a capital de la Mediterrània : Servei de Premsa

Trias afirma que les Drassanes Reials són l´indret que millor recorda el lideratge de Barcelona com a capital de la Mediterrània

15/02/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit aquest matí a la inauguració de les Drassanes Reials després de les obres de restauració que s´han dut a terme en els darrers anys. A l´acte també han assistit el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas; el president de la Diputació de Barcelona i del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona, Salvador Esteve; el sotssecretari de Foment, Mario Garcés Santagustín; el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, i el director del Museu Marítim de Barcelona, Roger Marcet.

Trias ha destacat la importància de la restauració de les Drassanes Reials, ja que ?cap altre indret expressa millor la força de Catalunya i el lideratge de Barcelona com a capital de la Mediterrània des de fa molts segles? i ha afegit que ?transmeten la potència marítima catalana i barcelonina, que sempre ens ha caracteritzat i que segueix sent un dels nostres trets definidors?.

Durant el seu discurs, l´alcalde ha afirmat que les drassanes ?il·lustren la puixança de la Barcelona del segle XIV, amb una factoria naval de primer ordre, que liderava el comerç internacional? i ha mostrat la seva satisfacció perquè ?gràcies a aquestes obres de restauració, les Drassanes Reials projectaran encara amb més força Barcelona com a capital de cultura, coneixement, creativitat i innovació?.

Trias ha expressat que ?en aquesta nova etapa que avui encetem, les Drassanes Reials, des de la seva ubicació estratègica entre el Paral·lel i la Rambla, seran un veritable motor dinamitzador de l´activitat cultural i cívica d´aquest espai emblemàtic de Barcelona? i ha explicat que ?l´obertura després de 20 anys del Portal de Santa Madrona i el festival de llums i colors al tram de muralla del Paral·lel, esdevenen el millor símbol d´aquesta voluntat de major implicació amb la ciutat?.

L´alcalde ha reblat que ?celebrem avui la creació d´una nova biblioteca marítima, un nou centre de documentació, una sala per a activitats didàctiques i una nova sala de reserva, que permetrà conservar en bon estat les peces de la col·lecció permanent?.

Durant aquest cap de setmana, coincidint amb la celebració de les Festes de Santa Eulàlia, hi ha jornada de portes obertes a l´espai per tal que els ciutadans puguin gaudir de les Drassanes Reials.

Document relacionat:
Dossier de premsa: Inauguració de les obres de restauració de les Drassanes Reials de Barcelona





Paraules clau