La Guàrdia Urbana i els Mossos han detingut 127 persones per tràfic de drogues, furts i robatoris a la zona del front marítim : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana i els Mossos han detingut 127 persones per tràfic de drogues, furts i robatoris a la zona del front marítim

18/02/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i de la Policia de la Generalitat- Mossos d´Esquadra, han intensificat des del mes de juny de l´any passat els controls policials a la zona del Front Marítim, on hi ha una important concentració de bars musicals i discoteques. La forta pressió policial ha permès detenir 127 persones per delictes contra la salut pública, furts i robatoris.

El fort desplegament policial realitzat durant les nits dels caps de setmana s´ha realitzat tenint en compte que els delinqüents es desplacen cap aquesta zona d´oci nocturn perquè hi ha una elevada concentració de bars musicals i discoteques que atrauen moltes persones, la qual cosa pot facilitar l´acció delictiva.

Aquest dispositiu, batejat amb el nom de ?Front Marítim?, forma part d´un operatiu global anomenat ?Eixos d´Oci Nocturn? impulsat pel Districte de Ciutat Vella per donar resposta a les problemàtiques de seguretat i de convivència que es donen a les zones de concentració de locals. Durant el 2012, s´ha implementat aquest operatiu mitjançant el qual els dos cossos policials han treballat conjuntament per fer front als fenòmens delictius i a les infraccions de les ordenances que es produïen a l´àrea del front marítim, així com en d´altres zones de Ciutat Vella amb una important presència de locals d´oci nocturn i bars musicals.

A banda d´aquest operatiu, el Cos de Mossos d´Esquadra manté desplegat el Programa Operatiu Específic (POE) que té per objectiu la prevenció de delictes contra el patrimoni, principalment furts i robatoris amb violència i/o intimidació, i contra la salut pública, concretament tràfic de drogues.

En l´operatiu policial al Front Marítim han intervingut de manera conjunta agents de la Unitat Territorial de Ciutat Vella de la Guàrdia Urbana de Barcelona i del Cos de Mossos d´Esquadra de la comissaria de Ciutat Vella i de Sant Martí. De forma periòdica, i durant els darrers mesos, efectius de paisà adscrits als grups especialitzats en delinqüència urbana dels dos cossos policials amb el suport d´efectius uniformats de seguretat ciutadana i de l´Àrea de Recursos Operatius (ARRO) han realitzat controls i identificacions amb el següent resultat:

– 481 persones identificades

– 127 persones detingudes pels següents motius: 95 per un delicte contra la salut pública, 11 per ordres judicials de crida i cerca, 19 per delicte de furt, 1 per receptació i1 detingut per robatori amb violència.

– 14 denúncies penals per faltes de furt

– 58 denúncies per ordenances municipals

– 22 denúncies per infraccions de trànsit

– 9 denúncies per tinença de substàncies estupefaents

El dispositiu Front Marítim es mantindrà actiu durant els propers mesos per tal de mantenir la seguretat en aquesta zona. De fet la continuada presència policial en aquesta zona ha permès augmentar de manera notable les detencions d´individus que, aprofitant el descuit de persones que estan de festa, els sostreuen les seves pertinences.





Paraules clau