Barcelona i l´empresa tecnològica Atos intensifiquen la col·laboració en el camp de les smart cities : Servei de Premsa

Barcelona i l´empresa tecnològica Atos intensifiquen la col·laboració en el camp de les smart cities

20/02/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha visitat aquesta tarda les instal·lacions de l´empresa Atos, companyia internacional de serveis de tecnologies de la informació que ha anunciat la seva intenció de convertir-se en membre actiu del capítol català de la City Protocol Society, que impulsa l´Ajuntament de Barcelona.

La City Protocol Society persegueix promoure, guiar i accelerar el desenvolupament responsable de les ciutats de tot el món i convertir-se en un punt d´intercanvi de bones pràctiques entre ajuntament, empreses, centres de recerca i institucions.

L´alcalde ha pogut conèixer de primera mà les instal·lacions del Centre Excel.lència Mundial JJOO i Grans Esdeveniments que Atos té a Barcelona , ubicadas al 22@, i on hi treballen un miler de persones. Durant la visita, Patrick Adiba, CEO d´Atos Iberia – Olympics & Major Events, ha presentat a l´alcalde el Projecte Olímpic d´Atos com a Partner Tecnològic Mundial del Comitè Olímpic Internacional fins l´any 2016.

Xavier Trias també ha conegut de primera mà les activitats Smart City/Smart Mobility que promou la companyia i els projectes on col·labora activament amb l´Ajuntament des del 2007, entre les quals es troben:

-Bicing: per ajudar els usuaris a obtenir informació adequada i actualitzada sobre el sistema de transport amb bicicleta: geolocalizació d´usuaris, llista d´estacions, estat d´estacions, detalls en mapa.

-Bústia ciutadana: perquè els ciutadans puguin informar a través dels smartphones d´incidències mitjançant fotos geolocalizadas. Aquestes incidències poden ser rebudes per l´Administració pública o una empresa per comunicar-les i solucionar-les.

-A prop d´aquí: per buscar serveis propers classificats en diferents categories, amb un ús òptim de la realitat augmentada.

-BCN Agenda Cultural: per buscar esdeveniments culturals i de lleure mitjançant geolocalizació.

-Barcelona Contactless: per convertir-se en la primera ciutat contactless d´Europa, gràcies a la tecnologia que permet fer pagaments sense contacte.

Atos és el Partner Tecnològic Mundial del Comitè Olímpic Internacional fins l´any 2016. La companyia ha donat suport a la celebració dels Jocs Olímpics des de l´any 2001. Durant aquest temps ha estat l´encarregat de la gestió i la seguretat dels sistemes IT, de la gestió completa dels processos d´acreditacions, i de la publicació a temps real dels resultats de més de 300 esdeveniments.





Paraules clau