La Guàrdia Urbana imputa a una conductora que doblava la taxa d´alcohol màxima permesa per un delicte contra la seguretat viària : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana imputa a una conductora que doblava la taxa d´alcohol màxima permesa per un delicte contra la seguretat viària

20/02/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Guàrdia Urbana ha imputat a una dona que conduïa amb una taxa d´alcohol superior a la permesa per la Via Augusta en sentit ascendent i que va estavellar-se contra l´Estació de Sarrià de Ferrocarrils Catalans en el creuament amb el carrer Pau Alcover. La conductora va perdre el control del turisme a les 07:50 del matí, va desviar-se cap a la dreta, va pujar a la vorera i va xocar contra l´estació dels ferrocarrils.

Dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona van desplaçar-se fins al lloc de l´accident i van observar que la dona presentava evidents símptomes d´alcoholització. Els agents van procedir a realitzar les proves d´alcoholèmia i van comprovar que doblava la taxa permesa arribant al 0,58 mg d´alcohol per litre d´aire espirat. Per aquest motiu els agents del cos de policia barceloní van procedir a imputar a la conductora per un delicte contra la seguretat viària.

L´excés d´alcohol a l´hora de circular és la primera causa indirecte, seguida de l´excés de velocitat, dels accidents que es produeixen a la capital catalana i és per aquesta raó que la Guàrdia Urbana de Barcelona s´ha marcat com a prioritat la detecció de la conducció sota els efectes de l´alcohol i/o les substàncies estupefaents. De fet, el passat 2012 es van realitzar un total de 118.854 alcoholèmies i 1.758 proves de drogotest. En aquesta línia, la Guàrdia Urbana segueix treballant per reduir els índex de victimització per accidents de trànsit a la capital catalana. L´Ajuntament de Barcelona actua mitjançant la prevenció i la correcció de les conductes de risc perquè la ciutat esdevingui més segura des del punt de vista de la mobilitat.

Podeu consultar imatges de l´accident fent clic als següents enllaços:

http://www.ajbcnpremsa.info/download/accidentfgc1.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/accidentfgc2.jpg





Paraules clau