Xavier Trias: ?Barcelona es converteix en un centre tecnològic permanent que afavoreix la creació de noves oportunitats de negoci i de nous llocs de treball de qualitat ? : Servei de Premsa

Xavier Trias: ?Barcelona es converteix en un centre tecnològic permanent que afavoreix la creació de noves oportunitats de negoci i de nous llocs de treball de qualitat ?

20/02/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Xavier Trias, alcalde de Barcelona i president de la Mobile World Capital, acompanyat de Felip Puig, conseller d´Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i vicepresident de la Mobile World Capital, Sònia Recasens, segona tinenta d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació i secretària de la Mobile World Capital, i Agustí Cordón, director general de Fira de Barcelona i vicepresident executiu del comitè executiu de la Mobile World Capital han presentat els objectius de la Capitalitat del Mòbil durant la celebració del Mobile World Congress, que tindrà lloc del 25 al 28 de febrer al recinte firal de Gran Via.

La nova edició del Mobile World Congress és un pas molt important en la consolidació i projecció internacional de Barcelona com a Capitalitat Mundial del Mòbil, tal i com han explicat l´alcalde Trias i el conseller Puig.

L´alcalde Trias ha destacat: ?la Capitalitat Mundial del Mòbil referma l´aposta que estem fent per sectors estratègics que posen les bases d´un nou model econòmic de futur per a la ciutat?.

La Capitalitat del Mòbil suposa un repte ja que ?Barcelona es converteix en un centre tecnològic permanent que afavoreix la creació de noves oportunitats de negoci i de nous llocs de treball de qualitat?.

L´alcalde de Barcelona ha remarcat: ?Volem ser una ciutat on es visqui la tecnologia mòbil. Un punt d´experimentació de la transformació social que implica l´aparició de la tecnologia mòbil a les nostres vides?.

El Mobile World Congress permet situar Barcelona com a referent internacional en la tecnologia i els serveis mòbils. Trias ha afegit: ?Ens ajuda a fer-nos visibles al món, i que moltes empreses es fixin en nosaltres i decideixin apostar per Barcelona com a seu per a les seves activitats?.

Felip Puig, conseller d´Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya ha declarat: ?Quan remem junts, en la mateixa direcció, els efectes són multiplicadors i molt positius per al país.? I ha afegit: ?No aspirem a ser el segon Silicon Valley sinó a convertir-nos en el país del desenvolupament, com a laboratori que ha de fer de motor de la indústria tecnològica?.

La segona tinenta d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens ha destacat: ? De les 49 empreses catalanes presents en el Mobile World Congress, el 75% estan ubicades a Barcelona. D´aquestes, 19 empreses han nascut amb el suport de l´Ajuntament de Barcelona. La seva facturació és de més de 21 milions d´euros i tenen més de 400 treballadors?.

Sònia Recasens ha remarcat: ?Més enllà del Congrés, ha de quedar un llegat a la ciutat. El govern de la ciutat aposta clarament per les empreses del sector de les tecnologies mòbils i és en aquest sentit que volem implantar les condicions ideals per al desenvolupament del coneixement i l´emprenedoria en aquest àmbit?.

En aquest sentit, la segona tinent d´alcalde ha anunciat que el Mobile World Hub estarà ubicat a l´Edifici Mediatic i compartirà espai amb la Fundació de la Mobile World Capital. Recasens ha declarat: ?Al Mediatic també hi ubicarem la FREE ZONE, una Zona Franca que ofereixi incentius fiscals i d´altres beneficis a les empreses amb projectes emprenedors i innovadors que desenvolupin o apliquin per als seus nous models de negoci l´ús de les tecnologies mòbils?.

A més del Mobile World Congress, la Capitalitat del Mòbil continua desenvolupant els seus projectes. L´alcalde ha destacat que amb el Mobile World Hub: ? Tindrem un clúster d´investigació i talent que reunirà emprenedors i pimes d´àmbits com la salut, smart cities, pagament electrònic, viatges i serveis multimèdia?.

Barcelona està desplegant massivament el pagament sense contacte (?contactless´) en caixers, comerços, mercats, taxis i altres serveis. En àrees tan importants com la salut, desenvolupem projectes que permeten als ciutadans consultar informació de la seva pròpia salut des del mòbil. Aquestes iniciatives donen un impuls molt important a un sector vinculat a la millora del benestar i la qualitat de vida de les persones. Trias ha destacat: ?Volem posar les noves tecnologies al servei dels ciutadans i ciutadanes?.

L´Ajuntament de Barcelona impulsa des de totes les seves àrees projectes per a afavorir el desplegament de la Capitalitat del Mòbil. Aquesta setmana s´ha posat en marxa un nou portal d´aplicacions mòbils sobre la ciutat. I també s´ha dissenyat una ordenança per millorar el control i la instal·lació d´antenes de telefonia mòbil.

L´alcalde Trias fa una crida? a tots els barcelonins i barcelonines perquè ens ajudin a fer d´aquesta Capitalitat un èxit de tots?.





Paraules clau