L´alcalde Trias destaca la contribució del Conservatori del Liceu en la projecció de Barcelona com a capital de cultura, coneixement, creativitat i innovació : Servei de Premsa

L´alcalde Trias destaca la contribució del Conservatori del Liceu en la projecció de Barcelona com a capital de cultura, coneixement, creativitat i innovació

21/02/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit aquest vespre a la cloenda dels actes del 175è aniversari del Conservatori Superior de Música del Liceu. Els orígens del Conservatori es remunten a l´any 1837, amb la creació del Liceo Filarmónico Dramático de SM La Reina Isabel II. Durant els seus 175 anys de trajectòria, el Conservatori Superior de Música del Liceu s´ha mantingut fidel als objectius fundacionals del centre: l´educació i la promoció musicals. Per aquesta valuosa labor el passat 10 d´octubre va rebre la Medalla d´Or al Mèrit Cultural. A l´acte, en el transcurs del qual ha tingut lloc un recital de cant i piano, hi eren presents Josep M Coronas, president del Conservatori, i Maria Serrat, directora general.

L´alcalde ha afirmat que el Conservatori del Liceu és una de les institucions que, a cavall de tres segles, més ha ajudat Barcelona a projectar-se al món com a capital de cultura, coneixement, creativitat i innovació i ha agraït la feina del Conservatori no només per l´educació i promoció musicals, sinó també la implicació amb la ciutat, un agraïment que ha fet extensiu a professors, famílies i mecenes pel seu suport al Conservatori.

Trias ha destacat que, tot i que són moments molt difícils per la cultura, a Barcelona la cultura és una prioritat estratègica, ?una prioritat que tenim com a ciutat i com a capital que som de la cultura catalana i de la catalanitat, perquè la cultura és un motor econòmic i de creació de riquesa, alhora que un instrument imprescindible per al progrés i la cohesió social de Barcelona i de tot Catalunya?.

Finalment, Trias ha demanat a la gran família del Conservatori del Liceu col·laboració per seguir avançant en aquest projecte de capitalitat cultural per a Barcelona i els ha encoratjat a ?seguir treballant com fins ara, amb entusiasme i compromís?. ?Teniu també el meu compromís que l´Ajuntament de Barcelona serà sempre al vostre costat?, ha conclòs Trias.





Paraules clau