L´Ajuntament de Barcelona activa la fase d´emergència 1 del Pla d´Actuació d´Emergència Municipal per Neu i Gel davant l´inici de la nevada a la part alta de la ciutat : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona activa la fase d´emergència 1 del Pla d´Actuació d´Emergència Municipal per Neu i Gel davant l´inici de la nevada a la part alta de la ciutat

22/02/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona manté activat el pla d´Emergència Municipal per a Neu i Gel i n´ha decretat la fase d´emergència 1 davant l´inici de la nevada als barris situats per sobre de la Ronda de Dalt. Preventivament, els equips municipals han escampat fins ara unes 24 tones de sal pels carrers de la zona alta de la ciutat, per evitar l´acumulació de neu a carrers i serveis bàsics de la ciutat. Els equips continuen treballant a hores d´ara.

Els serveis municipals estan preparats amb fins a 420 tones de sal per a aquesta situació. A més, hi ha 102 contenidors de sal repartits per la ciutat des del principi de l´hivern, per a l´ús de veïns i particulars, distribuïts als carrers i places de la zona alta de la ciutat (als districtes de les Corts, Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris), els barris de muntanya i els centres sanitaris. Cada contenidor té uns 700 kg de sal, que en total representen més de 72 tones de sal distribuïdes en indrets estratègics de la ciutat.

A més de la disponibilitat de sal per evitar l´acumulació de neu i glaç, el PAEM per Neu i Gel preveu l´activació dels recursos de l´àrea d´Hàbitat Urbà- Medi Ambient i Serveis Urbans amb un total de 14 vehicles equipats amb pala llevaneus i escampador de sal – amb 2 operaris cadascun, amb un personal mínim de 28 persones per torn-. En cas de necessitat, tots els equips de baldeig i fins i tot alguns d´escombrada es poden reconvertir en equips manuals per escampar sal.

Paral·lelament, Bombers de Barcelona i Guàrdia Urbana tenen els seus equips activats per fer front a qualsevol incidència.

Per a més informació, es pot consultar els telèfons 010, 012, la web www.bcn.cat i les xarxes socials twitter @barcelona_cat i @barcelona_010.





Paraules clau