Desactivada la fase d´emergència 1 del Pla d´Actuació d´Emergència Municipal per a Neu i Gel, que es manté en alerta : Servei de Premsa

Desactivada la fase d´emergència 1 del Pla d´Actuació d´Emergència Municipal per a Neu i Gel, que es manté en alerta

23/02/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´Ajuntament de Barcelona ha desactivat la fase d´emergència 1 del Pla d´Actuació d´Emergència Municipal per a Neu i Gel. Això no obstant, el pla continua en fase d´alerta en previsió d´un episodi de baixes temperatures que s´espera per a les properes hores.

Les vies de circulació que estaven tallades a causa de la nevada ja han estat obertes al trànsit, excepte els accessos al cim del Tibidabo, que es mantenen tancats.

Pel que fa a les afectacions en el transport públic, la nevada ha provocat alguna restricció del servei d´autobusos de TMB, que poc a poc es va normalitzant.
Des de primera hora del matí, la neu ha obligat a restringir la circulació d´autobusos per damunt de la ronda de Dalt, a la part alta de Ciutat Meridiana, El Carmel i Montjuïc, cosa que ha obligat a limitar els recorreguts de més d´una vintena de línies de bus. D´aquestes línies, des de les 12.30 hores, només continua afectada la 150 (Plaça Espanya / Castell de Montjuïc), limitada a l´altura del Funicular.

A més, la neu continua afectant el servei de les línies de bus de la zona de Collserola, per la qual cosa no circulen les línies 118 i 128. Mentre que la línia 111 funciona de manera parcial. Els autobusos en aquesta zona continuen a l´espera que millorin les condicions de circulació per poder restablir el servei de les línies amb garanties de seguretat. Per altra banda, el Tramvia Blau continuarà sense servei. Per últim, i pel que fa a la xarxa de metro, el servei és normal i no s´esperen afectacions.

Els serveis municipals continuen treballant en tasques preventives

Malgrat la desactivació de la fase d´emergència, els serveis municipals continuen en fase d´alerta, ja que continuen treballant de manera preventiva en el repartiment i distribució de sal i en l´atenció a les necessitats que es derivin de la situació de baixes temperatures.

De fet, des de les 9 del matí 5 brigades municipals treballen per reomplir els contenidors de sal que durant la nit i la matinada s´han buidat perquè han estat utilitzats. A Barcelona hi ha un total de 102 contenidors de sal per a ús de veïns i de particulars que es troben repartits per la zona alta de la ciutat. Cada contenidor té capacitat per a uns 700 kg de sal. Per altra banda, i a més a més, des que ahir es va activar la fase d´alerta, els serveis municipals han escampat 173 tones de sal pels carrers de la ciutat.

El Parc del Laberint avui ha tancat de forma preventiva, i els serveis municipals de neteja mantenen la suspensió de les tasques de baldeig, també per precaució davant la possibilitat que continuïn baixant les temperatures.

Continua activada l´Operació Fred en Nivell 2 per atendre les persones que pernocten a la via pública

Per altra banda, el Centre d´Urgències i Emergències Socials manté activada l´Operació Fred en Nivell 2, per atendre les persones que pernocten a la via pública. En aquest sentit, aquesta nit, l´Ajuntament reforçarà els equips d´emergència i s´ampliaran les places d´acolliment nocturn per allotjar totes les persones sense sostre que ho necessitin. La intervenció dels serveis d´urgències i emergències socials s´adreça especialment a les persones que pernocten a la via pública perquè acceptin voluntàriament allotjar-se en els equipaments municipals oberts tot l´any per aquest col·lectiu. L´activació del servei comporta l´obertura de dos centres específics que ofereixen allotjament, alimentació, dutxes, rober i atenció psicosocial.





Paraules clau