El Pla d´Actuació d´Emergència Municipal per a Neu i Gel passa a fase d´emergència 1 davant la recuperació progressiva dels efectes de la nevada : Servei de Premsa

El Pla d´Actuació d´Emergència Municipal per a Neu i Gel passa a fase d´emergència 1 davant la recuperació progressiva dels efectes de la nevada

23/02/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona manté activat el Pla d´Actuació d´Emergència Municipal per a Neu i Gel, que ha passat a la fase d´emergència 1 davant la recuperació progressiva dels efectes de la nevada, que es concentren a la zona alta de la ciutat, als barris situats per sobre de la Ronda de Dalt. Els serveis municipals continuen operatius per restablir la circulació a les carreteres i les vies afectades per la neu, que ha agafat sobretot en cotes altes, encara que de manera més fleble aquesta matinada ha nevat a altres zones de la ciutat.

Un total de 14 vehicles equipats amb pala llevaneu treballen per condicionar les carreteres que travessen la serra de Collserola i els carrers dels districtes de Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris.

A hores d´ara es mantenen tallades les carreteres següents a la serra de Collserola:

Carretera d´Horta a Cerdanyola (BV-1415)
Carretera del Cementiri de Collserola
Carretera de l´Arrabassada (BP-1417) -oberta la part més pròxima a la Ronda per a veïns-
Carretera de Vallvidrera a Les Planes (BV-1462)
Carretera de Molins de Rei a Barcelona (BV-1468)
Carretera Alta de Roquetes
Carretera de les Aigües.

També es manté tallat l´accés al Castell de Montjuïc.

Els serveis municipals continuen escampant sal als punts més sensibles per evitar la formació de plaques de gel davant la previsió de baixes temperatures. Des d´ahir a la tarda s´han escampat més de seixanta tones de sal.

L´Ajuntament de Barcelona demana que s´extremi la prudència fins que es doni per finalitzat l´episodi de nevades i que s´evitin els desplaçaments innecessaris a les zones més afectades per la neu.

Operació fred

Els Serveis Socials de l´Ajuntament de Barcelona han atès aquesta nit 161 persones en el marc de l´operatiu específic activat amb motiu de les previsions meteorològiques. D´aquestes, 133 persones han acceptat l´allotjament ofert i han dormit en els centres d´acolliment municipals.

Els procediments d´emergències per onada de fred continuen activats davant les previsions de baixes temperatures.

Per a més informació, es pot consultar els telèfons 010, 012, la web www.bcn.cat i les xarxes socials twitter @barcelona_cat, @barcelona_010 i @emergenciescat.





Paraules clau