L´Ajuntament de Barcelona activa la fase d´emergència 2 del Pla d´Actuació d´Emergència Municipal per a Neu i Gel davant la generalització de l´episodi de neu a tota la ciutat : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona activa la fase d´emergència 2 del Pla d´Actuació d´Emergència Municipal per a Neu i Gel davant la generalització de l´episodi de neu a tota la ciutat

23/02/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona ha decretat la fase d´emergència 2 del Pla d´Actuació d´Emergència Municipal per a Neu i Gel davant la generalització de l´episodi de neu a tota la ciutat. En un primer moment ha començat a nevar als barris de la part alta, per sobre de la Ronda de Dalt, i posteriorment, el fenòmen s´ha estès a altres zones de la ciutat.

En aquests moments, l´actuació dels serveis municipals es concentra a les carreteres i vies de la part alta de la ciutat, on treballen els vehicles equipats amb pales llevaneus. Ara mateix, estan tallades al trànsit per la neu la carretera de l´Arrabassada (BP-1417), la carretera de Molins de Rei (BV-1468) i la carretera de Vallvidrera a Les Planes (BV-1462). Els equips municipals continuen escampant sal pels carrers de la zona alta, per evitar l´acumulació de neu i la formació de plaques de gel a carrers i serveis bàsics de la ciutat.

Guàrdia Urbana i Bombers de Barcelona tenen efectius activats i desplegats per la ciutat per fer front a qualsevol incidència. Des de l´Ajuntament es demana molta precaució a l´hora de circular.

Els serveis municipals estan preparats amb fins a 420 tones de sal per a aquesta situació. A més, hi ha 102 contenidors de sal repartits per la ciutat des del principi de l´hivern, per a l´ús de veïns i particulars, distribuïts als carrers i places de la zona alta de la ciutat (als districtes de les Corts, Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris), els barris de muntanya i els centres sanitaris. Cada contenidor té uns 700 kg de sal, que en total representen més de 72 tones de sal distribuïdes en indrets estratègics de la ciutat.

A més de la disponibilitat de sal per evitar l´acumulació de neu i glaç, el PAEM per Neu i Gel preveu l´activació dels recursos de l´àrea d´Hàbitat Urbà- Medi Ambient i Serveis Urbans amb un total de 14 vehicles equipats amb pala llevaneus i escampador de sal – amb 2 operaris cadascun, amb un personal mínim de 28 persones per torn-. En cas de necessitat, tots els equips de baldeig i fins i tot alguns d´escombrada es poden reconvertir en equips manuals per escampar sal.

Per a més informació, es pot consultar els telèfons 010, 012, la web www.bcn.cat i les xarxes socials twitter @barcelona_cat, @barcelona_010 i @emergenciescat.





Paraules clau