L´Ajuntament de Barcelona manté activat en fase d´emergència el Pla d´Actuació d´Emergència Municipal per a Neu i Gel : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona manté activat en fase d´emergència el Pla d´Actuació d´Emergència Municipal per a Neu i Gel

23/02/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´Ajuntament de Barcelona manté activat en fase d´emergència el Pla d´Actuació d´Emergència Municipal per a Neu i Gel. Els serveis municipals treballen intensament amb els vehicles equipats amb pales llevaneu per restablir la circulació a les carreteres i vies afectades per la nevada. La neu ha agafat sobretot en cotes altes als barris situats per sobre de la Ronda de Dalt.

Un total de 14 vehicles llevaneu estan operatius per condicionar carreteres i vies afectades als districtes de Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris. Es pot circular sense problemes per la Ronda de Dalt però a hores d´ara es mantenen tallades les carreteres següents que travessen la serra de Collserola:

Carretera d´Horta a Cerdanyola (BV-1415)
Carretera del Cementiri de Collserola
Carretera de l´Arrabassada (BP-1417) -només oberta la part més pròxima a la Ronda per a veïns-
Carretera de Vallvidrera a Les Planes (BV-1462)
Carretera de Molins de Rei a Barcelona (BV-1468)

També es troba tallat l´últim tram de l´accés al Castell de Montjuïc.

Els serveis municipals continuen escampant sal als punts més sensibles per evitar la formació de plaques de gel davant la previsió de baixes temperatures. Des d´ahir a la tarda s´han escampat seixanta tones de sal. Les companyies de subministrament de serveis informen que no han registrat incidències relacionades amb l´episodi de neu.

Durant la nit no s´ha registrat cap accident de trànsit rellevant a la ciutat relacionat amb la neu.

L´Ajuntament de Barcelona demana que s´extremi la prudència fins que es doni per finalitzat l´episodi de nevades i que s´evitin els desplaçaments innecessaris a les zones més afectades per la neu.

Afectacions a la xarxa d´autobusos de TMB
.
A hores d´ara, la neu obliga ha restringir la circulació d´autobusos per damunt de la ronda de Dalt i a la part alta de Ciutat Meridiana, cosa que ha obligat a limitar els recorreguts de les línies 17, 63, 193, 194, 195, 196, 27, 24, 28, 92, 119, 129, 19, 76, 112, 39, 102, 114, 116, 117, 185, 27, 47, 71, 11, 32, 127, 62, 76, 103, 104.

Des de l´inici del servei, també està afectada la serra de Collserola, per la qual cosa no circulen les línies 102 (Pl. Eivissa – Cementiri de Collserola) i 111 (Barri del Tibidabo). Les línies 118 (Mas Guimbau) i 128 (El Rectoret) tampoc sortiran a les 9 hores, hora de l´inici del servei d´aquestes dues línies.

Pel que fa a la xarxa de metro, el servei és normal i no s´esperen afectacions.

Operació fred

Els Serveis Socials de l´Ajuntament de Barcelona han atès aquesta nit 161 persones en el marc de l´operatiu específic activat amb motiu de les previsions meteorològiques. D´aquestes, 133 persones han acceptat l´allotjament ofert i han dormit en els centres d´acolliment municipals. També han rebut un àpat calent a la nit i l´esmorzar aquest matí, i han pogut utilitzar els serveis de dutxes, rober i atenció psicosocial

Durant nit s´han reforçat els equips d´emergència del Centre d´Urgències i Emergències Socials de l´Ajuntament distribuïts per tota la ciutat que detecten a les persones sense sostre, informant-les de la possibilitat d´allotjar-les en un centre de la xarxa de sense sostre i acompanyant-les fins el mateix centre. El dispositiu d´atenció es realitza amb la col·laboració de Creu Roja Barcelona.

Els procediments d´emergències per onada de fred continuen en fase d´alerta.

Per a més informació, es pot consultar els telèfons 010, 012, la web www.bcn.cat i les xarxes socials twitter @barcelona_cat, @barcelona_010 i @emergenciescat.





Paraules clau