La Guàrdia Urbana de Barcelona intervé més de 500 llaunes de cervesa en mal estat a un local de distribució als venedors ambulants : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana de Barcelona intervé més de 500 llaunes de cervesa en mal estat a un local de distribució als venedors ambulants

26/02/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Govern Municipal s´ha fixat com un dels seus objectius la lluita contra la venda ambulant a la ciutat, i en aquest sentit, des del mes de juliol del 2011 la Guàrdia Urbana de Barcelona ha iniciat una actuació decidida per combatre aquest fenomen batejada amb el nom d´Operació Mestral. Dins de la tasca diària que porta a terme la policia barcelonina per tal de controlar aquesta pràctica il·legal, els agents han intensificat la vigilància sobre els ?llauners? a l´àmbit de la zona d´oci de l´Av. Paral.lel amb el c/Nou de la Rambla i de la pl. Bella Dorita, als Districtes de Ciutat Vella i de Sants-Montjuic.

Aquesta activitat, prohibida per l´Ordenança de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadana a l´espai públic, genera un seguit de molèsties al veïnat (soroll provocat pels que consumeixen les llaunes al carrer, necessitats fisiològiques a la via pública, etc) i per aquest motiu està en el punt de mira de la Guàrdia Urbana. El cos de policia barceloní centra la seva actuació en aquells locals des d´on es distribueix el material que després es destina a la venda ambulant, d´aquesta manera es potencien les intervencions per detectar, localitzar i intervenir en aquest tipus d´establiments que contribueixen a la proliferació d´aquesta pràctica. Sovint, aquests magatzems guarden el material amb unes deficients condicions higièniques i de salubritat.

Aquest diumenge, i dins d´aquest operatiu de vigilància, agents del cos de policia barceloní van detectar i seguir fins a tres venedors ambulants que ja havien estat denunciats dies abans per aquest concepte, i van observar que sortien d´un local del c/Roser, al Districte de Sants-Montjuic. Per aquest motiu, la Guàrdia Urbana va procedir a inspeccionar l´establiment i va comprovar que subministrava llaunes de cervesa en mal estat als venedors ambulants. A l´interior del mateix els agents van trobar i decomissar un total de 508 llaunes congelades o amb l´envàs malmès.

Davant dels fets, el cos de policia barceloní va denunciar als propietaris del local per:

 Col·laboració amb la venda ambulant no autoritzada.
 Venda, distribució i subministrament de begudes alcohòliques fora de l´horari permès (entre les 23 hores i les 8 hores de l´endemà)
 Greu mancança en les condicions higièniques i sanitàries.
 Venda d´aliments no aptes pel consum.

En aquest mateix operatiu es van instruir 3 actes per tinença de substàncies estupefaents i es van fer 3 decomisos per abandonament de llaunes de cervesa destinades per a la venda ambulant. L´establiment denunciat era un dels principals punts de distribució als venedors ambulants de la zona d´oci de l´Av. Paral.lel i Nou de la Rambla.

Podeu consultar imatges de l´operació fent clic als següents enllaços:

http://www.ajbcnpremsa.info/download/fotosllaunes_01.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/llaunes_02.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/llaunes_03.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/llaunes_04.jpg





Paraules clau