30 entitats i associacions sense ànim de lucre presenten projectes per dinamitzar els solars del Pla Buits : Servei de Premsa

30 entitats i associacions sense ànim de lucre presenten projectes per dinamitzar els solars del Pla Buits

27/02/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

30 associacions de veïns, fundacions i altres entitats sense ànim de lucre ha presentat un total de 32 projectes per a gestionar i donar un ús temporal als 19 solars municipals en desús que l´Ajuntament ha posat a la seva disposició. És la resposta associativa al concurs del ?Pla Buits?, que pretén afavorir la implicació de la societat civil en la definició, instal·lació i gestió d´aquests espais buits, de titularitat municipal, on a curt termini no s´hi preveu cap ús definitiu.

Bona part dels projectes que s´han presentat proposen la creació d´horts urbans ? vinculats en alguns casos a iniciatives d´inserció social-, però també hi ha propostes relacionades amb l´art o l´esport urbà, com graffits, patinatge urbà, rocòdrom o un espai per skaters. També s´han presentat iniciatives per tal de realitzar tallers artístics, activitats de circ o propostes lúdiques o educatives destinades a infants o joves. També s´han recollit projectes vinculats al foment de la pràctica esportiva o en un cas a potenciar la mobilitat sostenible, convertint un dels espais en desús en un aparcament per a bicicletes vigilat per persones amb discapacitat.

Un cop s´ha procedit a l´obertura dels sobres, una Comissió d´Avaluació és l´encarregada d´avaluar les propostes i valorar que els projectes responguin a necessitats de l´entorn, siguin econòmicament autosuficients, incloguin criteris de sostenibilitat ambiental, siguin innovadors i tinguin un gran impacte social. Aquesta Comissió d´Avaluació estarà formada per membres del govern, dels Districtes i de tots els grups polítics municipals així com representants del Consell d´Associacions de Barcelona, de la Federació d´Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, de la Federació de Pares i Mares d´Alumnes de Catalunya, de la Taula d´Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i del FAD. Es preveu que a l´abril tingui lloc la selecció definitiva de les activitats que es desenvoluparan en aquests espais.

Pel que fa als 19 espais municipals que s´han posat a disposició de les entitats, el solar del carrer Álaba 24, a Sant Martí, amb 7 propostes, i el de Montalegre, 4, a Ciutat Vella, amb 4 projectes presentats, han estat els solars que han despertat més interès entre les entitats sense ànim de lucre que s´han presentat.

Podeu consultar el llistat d´entitats que s´han presentat al concurs a:
http:// www.bcn.cat/media





Paraules clau