Trias: ?Barcelona vol ser pionera en l´impuls d´un nou model econòmic centrat en posar les noves tecnologies al servei de les persones? : Servei de Premsa

Trias: ?Barcelona vol ser pionera en l´impuls d´un nou model econòmic centrat en posar les noves tecnologies al servei de les persones?

27/02/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat avui a l´acte de presentació del projecte Smart Taxi, un projecte innovador fruit de la col·laboració de les empreses ADmira, Ficosa, Intel, JCDecaux i Telefónica, empreses del sector de les noves tecnologies que han decidit col·laborar en l´Smart City Lab. Segons Trias es tracta ?d´un ?magnífic exemple de com avançar per fer, entre tots, una Barcelona millor, pionera en l´impuls d´un nou model econòmic que es vol centrar en posar les noves tecnologies al servei de les persones?.

En el marc de la celebració del Mobile World Congress i la Capitalitat del Mòbil que exerceix Barcelona, Trias ha estat acompanyat del president d´ADmira , Ramon Miquel, del president de Ficosa, Josep Maria Pujol i el conseller-director general de Nissan Ibérica, Raoul Picello. L´alcalde ha assegurat que ?Barcelona dóna suport a projectes que detecten noves oportunitats de negoci i generen noves iniciatives empresarials, aprofitant l´ús de les tecnologies més avançades?.

?Des de Barcelona estem fent una aposta molt important per esdevenir una smart city de referència mundial. I aquesta és una oportunitat única per assentar a Barcelona les bases d´un nou model econòmic basat en uns sectors estratègics de futur, que posin les noves tecnologies al servei de les persones?, i ha posat com exemple sectors com les noves tecnologies mòbils, les smart cities, l´economia verda, el vehicle elèctric, la nàutica, la logística i l´alimentació.

Trias ha assegurat que ?vivim en uns moments difícils, però oportunitats com aquesta demostren que el futur de Barcelona no s´atura. Tenim la capacitat d´atreure els millors projectes innovadors, i també d´aprofitar la nostra projecció i la nostra marca internacional?.

?Des de l´Ajuntament de Barcelona- ha recordat Trias- estem potenciant la col·laboració públic privada, amb uns objectius clars, tant a mig com a llarg termini, d´atracció de noves empreses, talent i inversió. Tot amb la voluntat de crear llocs de treball altament qualificats adreçats a la gent més jove?.

L´alcalde ha recordat que ?Barcelona vol ser pionera en aquest nou futur que s´està configurant a nivell mundial, per tornar a situar la ciutat entre les ciutats referents del segle XXI, com a capital de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar?.

Sobre l´SmartTaxi, Trias ha assegurat que ?és un projecte que de ben segur millorarà la qualitat de vida de les persones i el servei que donem a les persones des del món del taxi. Aquesta és una oportunitat molt important per un sector com el del taxi, que nota clarament els efectes negatius de la crisi?.

El prototip adaptat al model de taxi Nissan, que a partir del 2014 es fabricarà en versió elèctrica a la Zona Franca, ofereix a l´usuari la possibilitat de connectar-se a Internet des del seu mòbil, mitjançant una xarxa Wifi gratuïta, instal·lada a cada vehicle. A més la tecnologia sense contacte (NFC), permetrà gaudir a l´interior d´una forma de pagament més ràpida, àgil i segura. Smart Taxi incorpora d´altres elements de tecnologia aplicats al màrqueting i la publicitat com els codis QR, i punts de recàrrega per a mòbils. Els elements de publicitat tant a l´interior com a l´exterior poden significar uns ingressos addicionals per als treballadors del taxi.





Paraules clau