Obert al futur?, el nou pla de formació pel comerç arrenca a Horta-Guinardó : Servei de Premsa

Obert al futur?, el nou pla de formació pel comerç arrenca a Horta-Guinardó

01/03/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El 5 de març arrenca al districte d´Horta-Guinardó el programa ?Obert al futur?, un pla formatiu gratuït impulsat per la regidoria de Comerç de l´Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, i que compta amb la col·laboració dels districtes i les associacions de comerciants.

L´objectiu d´aquest pla és contribuir a la millora professional del comerç i els serveis de proximitat a través d´una àmplia oferta formativa en gestió empresarial i capacitació tecnològica, eines clau per millorar la competitivitat en un entorn de crisi, però també de canvis en els hàbits de compra.

A Horta-Guinardó es comencen impartint 10 càpsules formatives on es tractaranqüestions com quines són les noves tendències del sector i com renovar el negoci, quines són les oportunitats d´Internet i les xarxes socials pel petit comerç, utilitzar la informàtica per millorar la gestió del negoci o coneixements per interpretar els números de l´empresa. Les classes, en aquest cas, tindran lloc als equipaments de Can n´Andalet i Mas Guinardó en horaris adaptats a les necessitats dels participants, de 14 a 17 h.

Aquesta iniciativa s´emmarca en el Pla d´Acció Comercial del districte d´Horta-Guinardó. Aquest pla contempla un conjunt d´accions concertades entre els agents públics i els privats en els àmbits de l´urbanisme, la mobilitat, el comerç, la cultura, el lleure i seguretat, per tal que les zones comercials puguin recuperar els pols d´atracció de la vida ciutadana i potenciar l´afluència de visitants d´altres llocs.

El Pla d´Acció té quatre objectius principals: posar l´accent en la promoció econòmica i donar un nou impuls al comerç de proximitat; fomentar la participació del sector comercial; donar suport a l´associacionisme comercial; i afavorir la comunicació entre el sector facilitant sinèrgies de col·laboració entre les diferents associacions i l´administració.

Horta-Guinardó és el primer districte de la ciutat que ha posat en marxa un pla de comerç propi per reforçar i fer créixer aquest sector i el teixit associatiu del districte.

Un programa fet a mida per a cada districte

Els propers destinataris del programa seran els comerciants de Sant Andreu, on els cursos començaran el 21 de març i Ciutat Vella, on ho faran a partir del 8 d´abril.

Es tracta, per tant, d´una formació continua que s´anirà desenvolupant al llarg de tot l´any en funció de la demanda del sector, una demanda que es vehicula a través del districte i les associacions de comerciants. A més, les classes s´adapten als horaris dels comerciants i tenen lloc al mateix territori, ja que tots els mòduls s´imparteixen a espais municipals del districte.

Tota l´oferta formativa i el formulari d´inscripció es pot consultar a: www.bcn.cat/empresa (banner ?Obert al Futur?) o trucant al 93.485.32.07.

Estratègia, gestió i competències TIC pel comerç

El programa ofereix un catàleg de 26 càpsules independents: 10 dedicades a l´estratègia i gestió i 16 centrades en competències TIC. La durada de cada càpsula és de 3 hores (a excepció de 3 càpsules de 2 hores).

El pla s´agrupa en quatre itineraris formatius:

1. És el moment de fer canvis
2. Econòmic financer
3. Màrqueting digital
4. Software de gestió empresarial

També inclou càpsules de sensibilització/divulgació amb sessions d´iniciació al Facebook, Twitter, anunciar-se a Internet o conèixer els recursos i serveis que Barcelona Activa ofereix a les empreses.

El compromís municipal amb el comerç

El comerç de Barcelona està representat per un gran nombre d´empreses familiars, petites i mitjanes que, situades en la trama urbana de la ciutat, són font d´activitat econòmica, cohesió social i mobilitat sostenible, perquè la majoria de compres es fan a peu, tal i com posa de manifest la darrera enquesta Òmnibus Municipal de Comerç 2012.

Per tal de preservar i millorar aquest comerç urbà i de proximitat, l´Ajuntament de Barcelona, a través de la direcció de Comerç i Consum i Barcelona Activa, treballa amb els districtes i les principals associacions del teixit comercial. També reforça el treball conjunt entre el sector públic i privat com a eina per donar resposta a les noves necessitats i requeriments del sector.

En aquest context s´emmarca ?Obert al futur?, una nova eina que el consistori posa a disposició d´aquest col·lectiu, amb l´objectiu d´ajudar-lo a encarar amb èxit els reptes d´un entorn econòmic difícil i una societat cada vegada més digitalitzada, amb uns consumidors més informats i més exigents..





Paraules clau