Barcelona rep un premi a la millor pràctica de les administracions públiques : Servei de Premsa

Barcelona rep un premi a la millor pràctica de les administracions públiques

04/03/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona ha rebut avui un dels guardons als Premis a la Millor Pràctica de les Administracions Públiques catalanes en la reducció i supressió de les càrregues administratives a les empreses. Els premis, de caràcter honorífic, volen identificar i reconèixer les iniciatives locals, supramunicipals o autonòmiques que estan contribuint a reduir els tràmits administratius vinculats a l´activitat econòmica i empresarial dins de l´àmbit del sector públic català i, ahora, incentivar el canvi de model de relació entre les empreses i les organitzacions públiques.

El Govern ha premiat el projecte de simplificació del tràmit de subvencions per a entitats que realitzen activitats i serveis sense ànim de lucre a Barcelona. Així, el projecte, que aquest any se segueix implantant per tercera vegada, ha permès dissenyar i implementar una eina informàtica que integra, agilitza i simplifica tots els processos i documentació del procediment d´atorgament de subvencions. Es tracta d´una convocatòria de prop de 12 milions d´euros, on unes 5.000 associacions de la ciutat hi presenten els seus projectes. Per impulsar aquesta convocatòria cal coordinar la feina de comprovació documental, valoració tècnica, emissió d´informes i recollida i valoració de justificacions per part de 16 òrgans gestors municipals diferents, que apleguen la feina de 200 treballadors municipals.

El disseny i implementació d´aquesta eina va suposar una col·laboració molt estreta de persones de perfils professionals molt diferents (administratius, juristes, informàtics, tècnics…) per tal de fer més eficient tot el procés, però alhora garantint la seva transparència, ajustant-se a la legalitat aplicable. Tot plegat va suposar un estalvi d´uns 2.5 milions d´euros i, a més, va facilitar els tràmits a les associacions i va reduir el tems entre la demanda de les entitats i el cobrament efectiu de les subvencions.

El premi l´han recollit aquesta vespre el primer tinent d´alcalde, Joaquim Forn, el gerent municipal, Constantí Serrallonga, i el responsable tècnic del desplegament del projecte, Jordi Ribas Vilanova, director de Recursos i Serveis Generals de l´Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, en un acte que s´ha celebrat al Palau de la Generalitat. El tinent d´alcalde no només ha destacat la importància en l´estalvi de diners que ha suposat la implementació del projecte privat, sinó que també ha posat l´accent en la necessitat d´avançar per servir cada cop millor als ciutadans i a les entitats, amb criteris d´eficiència, eficàcia i excel·lència.





Paraules clau