El Servei d´Atenció Domiciliària atén més de 20.200 usuaris i dóna ocupació a 2.776 treballadors familiars al 2012 : Servei de Premsa

El Servei d´Atenció Domiciliària atén més de 20.200 usuaris i dóna ocupació a 2.776 treballadors familiars al 2012

05/03/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

A l´any 2012, un total de 20.205 persones van ser usuàries o beneficiàries de l´atenció personal i neteja inclosos dins del Servei d´Atenció Domiciliària de l´Ajuntament de Barcelona (SAD), que busca millorar la qualitat de vida de les persones amb dificultats per desenvolupar les activitats de la vida diària, dificultats d´integració social o amb manca d´autonomia, facilitant-los la possibilitat de seguir vivint al seu domicili.

Aquest servei s´ofereix a la persona usuària un cop valorada la necessitat des dels equips dels Serveis Socials Bàsics de l´Ajuntament de Barcelona amb l´objectiu de donar suport a la vida diària de la persona que ha perdut total o parcialment l´autonomia. Alhora, es busca mantenir l´entorn domèstic en condicions adequades d´habitabilitat.

El SAD permet que les persones i famílies puguin romandre en el seu domicili i en el seu entorn habitual el màxim de temps possible i amb la màxima qualitat de vida, fent que aquelles persones que tenen al seu càrrec persones en situació de dependència o de risc social tinguin el suport professional adequat. La tinent d´alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha destacat que “el SAD és un dels molts exemples que el pressupost destinat a atendre necessitats bàsiques no és una despesa, si no una inversió que reverteix no només en l´usuari directe, si no en tot el seu entorn i, per tant, a tota la societat”.

L´àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports va invertir, en aquest àmbit, un total de 52,6 milions d´euros l´any 2012, un 17% més que l´any anterior. Amb aquest pressupost es van cobrir les més de 2,8 milions d´hores fetes per 2.776 treballadors familiars. Aquests treballadors familiars van donar atenció a un total de 18.788 llars de tota Barcelona. En l´actualitat, totes les persones a qui se´ls ha prescrit el servei estan sent ateses.

El servei d´atenció domiciliària ha experimentat un gran creixement l´any 2012. Així, el nombre de llars que han rebut algun dels serveis al llarg de l´any s´ha incrementat un 13,30% i les llars amb serveis actius a finals de desembre s´han incrementat un 11,10%. Aquest servei ?neteja i atenció personal– és el servei més extens, i de pressupost més alt dels que es gestionen des de l´Institut Municipal de Serveis Socials.





Paraules clau