L´Ajuntament aprova inicialment les modificacions de crèdit per executar inversions per valor de 103 M : Servei de Premsa

L´Ajuntament aprova inicialment les modificacions de crèdit per executar inversions per valor de 103 M

06/03/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Comissió d´Economia, Empresa i Ocupació de l´Ajuntament ha aprovat inicialment l´expedient de modificacions de crèdit per valor de 129 M d´euros. D´aquests, 103 M permetran realitzar inversions prioritàries per a la ciutat durant el 2013. L´expedient inclou també un increment en la despesa corrent de 25 M destinats a diferents partides socials i de promoció econòmica, entre d´altres.

El tràmit té lloc després de l´acord amb el PP per desbloquejar tot un paquet d´actuacions prioritàries per al 2013. Aquest paquet de 103 M per a inversions se suma als 150 M que ja constaven a la pròrroga pressupostària per les inversions plurianuals.

La tinenta d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha expressat la seva satisfacció per l´aprovació de l´expedient ja que ?permet desbloquejar un important bloc d´inversions molt necessàries per a la ciutat i dóna sortida a un increment de la despesa corrent focalitzada a diferents partides de promoció econòmica i de serveis socials? La segona tinenta d´alcalde ha agraït el suport del PP en l´aprovació d´aquestes modificacions de crèdit i ha dit que ?cal una mirada de ciutat per tal que Barcelona esdevingui motor de la recuperació econòmica?.

Recasens també ha destacat que l´acord per desbloquejar aquest paquet d´inversions ?permet poder seguir parlant de rigor, confiança, liquidat, sostenibilitat i estabilitat pressupostària perquè les noves inversions no suposaran un augment de l´endeutament? i ha afegit que ?no hi ha millor política social i política econòmica que tenir unes finances solvents i sanejades que permetran generar 347 M d´euros per donar resposta als ciutadans de Barcelona?

En total per al 2013 es fixaria un nivell d´inversió total de 347 M, que és el que preveia el projecte de pressupost d´enguany elaborat pel govern. D´aquests 347 M, 150 M corresponen a les partides plurianuals que ja hi constaven, 103´7 M queden reflectits en els expedients aprovats avui en comissió i 92´3 M estan pendents de tancar-se en les negociacions que continuaran durant les pròximes setmanes.

Finançament i destinació dels 129 M d´euros

Dels 129 M, 103´7 es finançaran amb crèdit bancari pel mateix valor que les amortitzacions de crèdit i per tant no suposen un augment de l´endeutament respecte el 2012. En el paquet d´aquestes inversions hi ha la construcció i millora d´equipaments socials, reformes urbanístiques com les de la Plaça de les Glòries o l´avinguda Paral·lel, la construcció d´un nou centre d´allotjament temporal familiar, el casal del barri de Bon Pastor o la continuació de les obres de mercats com Sant Antoni i Ninot (adjuntem llista amb les actuacions previstes).

Les modificacions de crèdit que s´han aprovat inicialment en comissió contemplen un increment en la despesa corrent de 25 M d´euros que es finançaran amb fons provinents de la participació dels ingressos de l´Estat. Es tracta de despesa corrent destinada a serveis socials, polítiques de suport a l´empresa i d´emprenedoria, de formació en prevenció, seguretat i mobilitat, i despeses d´equipaments de districte, entre d´altres partides:

– Àrea de Qualitat de Vida i Igualtat : 9.200.000 ?
– Empresa i Ocupació : 8.000.000 :
– Prevenció, Seguretat i Mobilitat : 600.000 ?
– Medi Ambient i Serveis : 3.500.000 ?
– Cultura, Coneixement i Innovació : 1.405.290,61 ?
– Districtes : 2.576.368,21 ?





Paraules clau