L´alcalde Trias afirma que el Museu Picasso ha reforçat, com cap altre museu de la ciutat, la capitalitat cultural de Barcelona : Servei de Premsa

L´alcalde Trias afirma que el Museu Picasso ha reforçat, com cap altre museu de la ciutat, la capitalitat cultural de Barcelona

06/03/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest matí al Museu Picasso ha tingut lloc l´acte de presentació del programa d´exposicions organitzat amb motiu del 50è aniversari de la creació del Museu, en el que també s´han donat a conèixer els membres del Patronat de la futura Fundació Museu Picasso de Barcelona. A l´acte hi han participat l´alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el tinent d´alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l´Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana; la coordinadora de les exposicions del 50è aniversari i cap del Centre de Coneixement i Recerca del Museu, Sílvia Domènech; i el director del Museu Picasso de Barcelona, Bernardo Laniado-Romero, i hi eren presents els patrons de la futura Fundació. En la seva intervenció Trias ha destacat la importància del Museu Picasso per reforçar la capitalitat cultural de la ciutat.

El proper 9 de març, el Museu Picasso complirà 50 anys. Per aquest motiu s´han posat en marxa diversos projectes per compartir amb els ciutadans la trajectòria del centre i, d´aquesta manera, commemorar l´esdeveniment i disposar d´una base sòlida sobre la qual construir el museu del segle XXI, mantenint viu el llegat de l´artista. Els diferents projectes que s´estan desenvolupant giren al voltant de tres conceptes bàsics que ajuden a entendre el museu: la seva gènesi, la seva col·lecció i les grans exposicions que s´han fet durant mig segle de vida.

Xavier Trias ha expressat la seva satisfacció com alcalde per la constitució de la Fundació que s´encarregarà de dirigir, organitzar i gestionar el Museu a partir d´ara, en la que hi seran presents representats la família i l´univers Picasso, el món empresarial, l´àmbit universitari, el sector de les galeries i l´Ajuntament de Barcelona, que seguirà tenint la titularitat de la col·lecció del Museu i dels edificis on s´ubica. ?No podríem haver trobat millor manera de celebrar els 50 anys del Museu Picasso. És la millor mostra de la implicació de la societat civil amb la cultura, Barcelona i el Museu Picasso, un museu que com, cap altre, ha reforçat la capitalitat cultural de Barcelona i projecte la creativitat de la ciutat a tot món?.

L´alcalde ha afirmat que en aquests moments difícils que viu la cultura era necessari fer un salt qualitat endavant perquè el Museu pogués seguir creixent i augmentar els seus recursos propis, per això des de l´Ajuntament es va impulsar aquesta fórmula de governança, ?que ens permet dotar-lo d´una major autonomia de gestió i fer possible un major grau de representació i visibilitat del Museu a la nostra societat civil?.

Trias ha recordat que el proper 9 de març farà 50 anys que el Museu Picasso va obrir les seves portes al carrer Montcada, amb la instal·lació de la col·lecció Sabartés al Palau Aguilar. El compromís de l´artista, així com el de personalitats com en Jaume Sabartés, van fer possible que la ciutat de joventut de Picasso recuperés una part del seu llegat. ?Va ser aquí que va néixer el Picasso artista, i era un somni del propi Picasso obrir a Barcelona un museu amb part de la seva obra?, ha dit l´alcalde, afegint que ?el Picasso és una institució arrelada i molt estimada? que ha esdevingut ?un equipament punta de llança per situar-nos entre les principals capitals culturals de l´art modern?.

NOTA: Vegeu en els següents enllaços la nota de premsa de presentació dels membres del Patronat de la fundació Museu Picasso de Barcelona i el dossier de premsa de la programació del 50è aniversari de la creació del Museu:

http://www.ajbcnpremsa.info/download/130306_Np_PatronsFundacioPicasso_REV.pdf

http://www.ajbcnpremsa.info/download/130306_Dossier_50aniversari_CAT_3.pdf





Paraules clau