L´Ajuntament de Barcelona baixa al nivell de pre-alerta el Pla Bàsic d´Emergència Municipal per onades : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona baixa al nivell de pre-alerta el Pla Bàsic d´Emergència Municipal per onades

07/03/2013



Temps estimat de lectura: 1 minut

Davant la millora de les condicions meteorològiques, l´Ajuntament de Barcelona ha baixat al nivell de pre-alerta el Pla Bàsic d´Emergència Municipal per Onades a la ciutat, que es manté activat per prevenció durant les pròximes hores. Aquest pla s´ha mantingut activat en fase d´alerta des d´ahir dimecres, pel mal estat de la mar i davant la probabilitat de registrar onades de més de 2´5 metres a les platges de la ciutat.

Durant l´episodi d´alerta, els Bombers de Barcelona han realitzat 6 sortides relacionades amb el temporal de vent i pluja, bàsicament per revisar i retirar elements de la via pública que presentessin perill de caure, com tendalls, elements constructius, branques o arbres, antenes, etc. Per altra banda, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha mantingut un operatiu desplegat a l´àmbit del litoral barceloní per evitar riscs a les persones, principalment evitant el pas als espigons i les zones on trenquen les onades i barrant l´accés a les platges, que han estat tancades durant les hores de màxima intensitat de la mala mar.

El temporal ha causat danys en el mobiliari i la infrastructura de les platges barcelonines. El mar ha arrossegat brutícia i deixalles, bàsicament residus de fusta, canyes i plàstics, i ha modificat el perfil de sorra de les platges, afectant també papereres, passeres i dutxes. Les platges més afectades han estat les de Llevant, Barceloneta i Somorrostro, on les onades han arribat fins als locals a peu de platja.

A hores d´ara els serveis municipals treballen per restablir-ne la normalitat a la sorra del litoral.





Paraules clau