L´Ajuntament de Barcelona desactiva el Pla Bàsic d´Emergència Municipal per onades : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona desactiva el Pla Bàsic d´Emergència Municipal per onades

07/03/2013



Temps estimat de lectura: 1 minut

L´Ajuntament de Barcelona ha desactivat avui El Pla Bàsic d´Emergència Municipal per Onades a la ciutat, per la millora de les condicions climatològiques i l´estat de la mar. Aquest pla s´ha mantingut activat en fase d´alerta des de dimecres, i en prealerta des de primera hora d´aquest matí. Durant l´alerta, la Guàrdia Urbana i els Bombers de Barcelona han mobilitzat efectius per atendre les inicidències causades per la pluja a la ciutat i específicament de vigilància a les platges pel mal estat de la mar.

Durant tot el matí d´avui, els serveis de neteja d´Hàbitat Urbà han desplegat un operatiu que es mantindrà fins que es restableixi la total normalitat a la sorra, amb un total d´11 operaris i cinc vehicles. L´operatiu està format per dos brigades amb sis operaris i dos vehicles de tracció per retirar brossa de la sorra, un vehicle de baldeig mecànic amb un operari i una cuba amb tres operaris per baldejar i treballar a la zona dura i els porxos, a més d´una pala petita per retirar sorra de les zones dures colindants.
Es calcula que es poden arribar a recollir uns 2.000 kgs de canyes i brossa arrossegada pel mar fins a la sorra de Barcelona.

El temporal ha causat danys en el mobiliari i la infrastructura de les platges barcelonines. El mar ha arrossegat brutícia i deixalles, bàsicament residus de fusta, canyes i plàstics, i ha modificat el perfil de sorra de les platges, afectant també papereres, passeres i dutxes. Les platges més afectades han estat les de Llevant, Somorrostro i Barceloneta, on les onades han arribat fins als locals a peu de platja.





Paraules clau