L´alcalde Trias recorda que ?no podem baixar la guàrdia en la nostra lluita contra la violència masclista i l´explotació sexual? : Servei de Premsa

L´alcalde Trias recorda que ?no podem baixar la guàrdia en la nostra lluita contra la violència masclista i l´explotació sexual?

07/03/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona Xavier Trias ha participat avui en la inauguració de l´exposició ´Ser dona. Avui´, una mostra de la Fundació Dexeus Salut de la Dona, composat per un compendi de testimonis de dones que expliquen l´evolució de la dona en els últims 25 anys, des del punt de vista fisiològic, social i científic. A l´acte també han assistit el President del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona, i President de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; el President de la Fundació Dexeus Salut de la Dona, Pere N. Barri; i la Delegada de Salut de l´Ajuntament de Barcelona, Cristina Iniesta.

Durant la inauguració, l´alcalde ha recordat que ?hem de ser capaços d´ampliar l´atenció a les dones en situació de vulnerabilitat i, sobretot, no podem baixar la guàrdia en la nostra lluita contra la violència masclista i l´explotació sexual? i ha agraït la tasca de la Fundació Dexeus ?de suport a les dones que ho estan passant més malament. Dones que lluiten contra el càncer, dones que pateixen una discapacitat, o dones de països on encara no se´ls reconeixen drets bàsics com a persona?.

Trias ha explicat que aquesta exposició ?és un homenatge a la dona real, la dona d´avui en dia, que a través dels seus testimonis, de les seves conquestes, ens expliquen el llarg camí cap a la igualtat d´oportunitats? i ha afegit que a la mostra ?Veiem com les dones i la seva salut, s´han anat adaptant als canvis socials contemporanis a través, per exemple, de la incorporació a la vida laboral, i també a la vida pública, assumint noves responsabilitats. I ha reblat que també tracta ?del que significa ser dona avui, a la nostra ciutat i el nostre país, i com les noves tecnologies mèdiques aporten oportunitats de millora del seu benestar i qualitat de vida?.

En relació a la commemoració demà del Dia Internacional de la Dona, l´alcalde ha recordat que ?encara tenim moltes fites per assolir i que entre tots, dones i homes junts, ho farem possible?. Trias ha reconegut que ?és cert que cada cop hi ha més homes conscienciats i implicats activament, però hem de reconèixer que encara ens queda molt per fer? i que ?hem d´avançar encara més en compartir les càrregues de feina domèstiques, en l´aprofitament del talent de les professionals, i en la participació de les dones en els afers públics?.

Pel que fa a la Fundació, Trias ha afirmat que ?és un exemple d´implicació social? i ha afegit que ?la seva tasca ha estat importantíssima perquè moltes dones gaudeixin d´una salut millor, tinguin un major control sobre el propi cos, i coneguin els canvis pels que passaran al llarg de la seva vida?.





Paraules clau