Barcelona i Dublín refermen el seu compromís per col·laborar en àrees clau de desenvolupament, com l´econòmic, el de les smart cities o la tecnologia : Servei de Premsa

Barcelona i Dublín refermen el seu compromís per col·laborar en àrees clau de desenvolupament, com l´econòmic, el de les smart cities o la tecnologia

08/03/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde Xavier Trias ha signat avui a Dublín una addenda a l´agermanament entre la ciutat de Dublín i la ciutat de Barcelona. La capital catalana i la capital irlandesa estan agermanades des de 1998. L´any 2009 es va signar una addenda a aquest acord que recollia propostes concretes a implementar en sectors com els de promoció econòmica; sistemes d´informació (aplicació noves tecnologies a la gestió de la ciutat, elaboració d´indicadors de mesura de l´evolució de la societat de la informació i el nivell de desenvolupament del l´administració electrònica); cultura o turisme. El passat mes de novembre el Lord Mayor de Dublín, Naoise Ó Muirí, va visitar Barcelona i es va reunir amb l´alcalde Trias. A la reunió es va parlar de les relacions entre les dues ciutats, i es va acordar establir col·laboracions puntuals i intensificar relacions en diversos temes.

Ambdues ciutats, satisfetes amb els intercanvis i la cooperació duta a terme des que van esdevenir ciutats agermanades i amb els resultats de l´addenda signada posteriorment, han acordat signar una nova addenda per impulsar intercanvis, en diferents àmbits, pel període 2013-2016, amb l´objectiu d´aprofundir en aquesta cooperació, d´acord amb el principi d´igualtat i benefici mutu.

L´alcalde, després de la signatura, ha destacat que Barcelona i Dublín, que tenen la seva pròpia història, cultura i llengua, ?són dues ciutats innovadores que miren el futur, són ciutats que aposten per ser ciutats de cultura, coneixement, creativitat i innovació?. Trias s´ha mostrat satisfet pel nou pas que es fa avui amb aquesta signatura, ?inaugurem un capítol nou de la nostra amistat?, que va començar el 1998. ?Avui?, ha afegit Trias, ?fem un pas més per promoure la cooperació en àrees clau de desenvolupament, com l´econòmic, el de les smart cities o la tecnologia?.

Precisament avui, Dublín celebra el Digital Day i la ciutat està treballant en la definició d´un Digital Master Plan per aplicar les noves tecnologies als nous reptes urbans i pel desenvolupament de noves oportunitats econòmiques. L´alcalde Trias ha pogut visitar la mostra, instal·lada davant de The Mansions House, seu de l´ajuntament dublinès.

L´alcalde ha recordat que Barcelona és la Capital Mundial Mòbil i que la passada setmana es va celebrar, amb gran èxit, una nova edició del Congrés Mundial Mòbil, també que Barcelona ha impulsat el City Protocol Society, del que Dublín és membre, i que defineix quins són els criteris que ha de complir tota ciutat intel·ligent.

Trias ha destacat que ambdues ciutats estan compromeses en posar la tecnologia al servei del benestar i la qualitat de vida de la gent i ha finalitzat afirmant que confia que aquesta signatura ?amb la que aprendrem molt l´un de l´altre, és un símbol i un pas més en la història de la nostra amistat i col·laboració?.

Els temes que s´acorden en l´addenda signada avui a Dublín per aprofundir i impulsar els intercanvis entre ambdues ciutats són: àrea d´economia (especialment la promoció de pràctiques innovadores i la formació laboral i creació d´ocupació), cultura, turisme (la promoció del desenvolupament del sector turístic i la cooperació entre organismes turístics d´ambdues ciutats) i l´administració electrònica i sistemes d´informació (suport mutu als projectes dins del marc del City Protocol Society i de la Mobile World Capital per part de Barcelona i del Digital Maturity Model per part de Dublín).





Paraules clau