La Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra detenen tres persones que obligaven una noia a exercir la prostitució als carrers de Barcelona : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra detenen tres persones que obligaven una noia a exercir la prostitució als carrers de Barcelona

08/03/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i de la Policia de la Generalitat ? Mossos d´Esquadra de l´Àrea d´Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona, han detingut tres persones que obligaven a una noia a exercir la prostitució i a cometre furts pels carrers de la capital catalana.

Les identitats d´aquestes persones són les següents:

– Marian Z, de 23 anys, nacionalitat romanesa i veí de Barcelona
– Sanda Z, de 46 anys, nacionalitat romanesa i veïna de Barcelona
– Corina Maria S, de 24 anys, nacionalitat romanesa i veïna de Barcelona

La investigació dels fets es va iniciar el passat dia 26 de febrer quan agents especialistes en Tràfic d´Èssers Humans i Explotació de Persones el Grup de Delinqüència Urbana de la Guàrdia Urbana de Barcelona van ser requerits per una dona que va manifestar que feia un any que havia arribat a Barcelona mitjançant un engany a partir d´una suposada oferta laboral i que, un cop a la ciutat, l´havien obligat a exercir la prostitució. Després de tres mesos exercint com a meretriu sota amenaça, la noia va denunciar els homes que l´hi feien realitzar i van ser detinguts.

No obstant, segons la víctima va declarar, fa quatre mesos, mentre cercava allotjament, va conèixer una altra prostituta, Corina Maria S., i dues persones més.- una mare, Sanda Z i el seu fill, Marian Z.- que també en buscaven i es van posar d´acord per compartir el pis. Després d´unes setmanes de convivència, Marian Z. va intentar establir una relació sentimental amb la víctima però aquesta el va rebutjar. A partir d´aquest moment, els tres companys de pis, amb Marian Z. com a principal instigador, la van obligar a prostituir-se i a furtar carteres pels carrers de Ciutat Vella. La principal amenaça amb la que aconseguien explotar-la era que si no feia el que li deien matarien al seu fill, que estava a Romania. A conseqüència d´això, la denunciant va accedir a treballar per ells i a donar-los 400 euros cada tres o quatre dies, provinents de l´exercici de la prostitució i dels furts.

Els agents van posar el cas en coneixement de l´agència ABITS, de titularitat municipal, que porta a terme una tasca de treball social amb dones que exerceixen la prostitució i víctimes d´explotació sexual a la via pública. Amb l´ajuda rebuda la noia va abandonar l´habitatge on residia i era controlada pels seus explotadors, tot i que després d´aconseguir canviar de domicili, el dia 1 de març va trobar-se pel carrer amb Corina Maria S i aquesta la va tornar a amenaçar.

D´acord amb la gravetat dels fets la Guàrdia Urbana de Barcelona juntament amb els Mossos d´Esquadra van planificar conjuntament un operatiu per identificar i detenir als autors dels fets. En un dispositiu conjunt, el passat 4 de març, els dos cossos policials van aconseguir detenir a les tres persones que havien protagonitzat els fets en els seus respectius domicilis de la ciutat de Barcelona com a presumptes autors d´un delicte de tràfic d´éssers humans.

A hores d´ara els dos cossos policials continuen les indagacions ja que van tenir coneixement que dues noies més es podrien trobar en la mateixa situació que la víctima. Pel que respecta als detinguts, Marian Z. Ha ingressat a presó i les dues dones han quedat en llibertat amb càrrecs.

La víctima ha estat posada en contacte amb el Servei d´Atenció Socioeducativa de l´Ajuntament de Barcelona per donar-li el suport psico-social i d´inserció necessari.





Paraules clau