Trias: ?Els valors com la solidaritat, l´esperit de superació i el sentit de pertinença són capdals per fer de Barcelona una ciutat més justa, equitativa i que no deixa a ningú enrere?. : Servei de Premsa

Trias: ?Els valors com la solidaritat, l´esperit de superació i el sentit de pertinença són capdals per fer de Barcelona una ciutat més justa, equitativa i que no deixa a ningú enrere?.

11/03/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquesta l´acte de celebració dels 20 anys dels Castellers de Sants, també coneguts com a Borinots. L´acte ha constat de dues parts, una primera al Saló de Cent, en la que han intervingut l´alcalde, la presidenta dels Castellers de Sants, Ester Oriol, i l´escultor Antoni Llena -autor del monument als Castellers de la plaça de Sant Miquel. A l´acte també hi eren presents el tinent d´alcalde de cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; i el regidor de Presidència i Territori, i també regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí. La segona part de l´acte ha tingut lloc a la plaça de Sant Miquel, on els Castellers de Sants han ofert un espectacle casteller insòlit, acompanyats de la música de Pep Sala, i que s´ha desenvolupat dins del monument als Castellers d´Antoni Llena. Aquest petit espectacle, anomenat “castell de cara” també ha comptat amb la participació d´altres entitats de cultura popular del barri de Sants.

L´alcalde ha afirmat que els Castellers de Sants, al llarg d´aquests 20 anys, han esdevingut tot un emblema de la cultura popular i tradicional a la nostra ciutat i, evidentment, al barri de Sants, ?un barri que s´ha caracteritzat per la implicació i el compromís de la seva gent, i per la riquesa del seu teixit cultural i associatiu?.

Trias ha destacat que els Castellers de Sants, amb cadascuna de les actuacions, difonen un conjunt de valors que també són necessaris per seguir construint el futur de Barcelona, ?la importància de l´obra col·lectiva, on ningú és més important que l´altre i on tothom aporta el que sap fer millor, i pel que està millor preparat?. Trias ha assenyalat també la tasca que es fa des de les colles castelleres per la integració dels nouvinguts, la solidaritat entre companys i l´esperit de superació, ?tot això és cabdal per seguir fent de Barcelona una ciutat més justa, equitativa i que no deixa ningú enrere?.

Com ha dit Trias, gràcies a persones implicades i compromeses com els Castellers de Sants, fa més de tres anys els castells van ser declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat, ?un moment de goig per al món casteller, també per a Barcelona, que vàrem celebrar amb el monument d´Antoni Llena de la plaça de Sant Miquel?.

Finalment Trias ha expressat el compromís i col·laboració de l´Ajuntament per fer dels castells ?un dels nostres símbols culturals amb més projecció internacional? i els ha desitjat molt d´èxit i molts més aniversaris ?fent lluir els noms de Barcelona i del barri de Sants allà on aneu?.





Paraules clau