El Plenari acorda atorgar la Medalla d´Or al Mèrit Cívic a l´Associació de Veïns i Veïnes de Sant Martí de Provençals : Servei de Premsa

El Plenari acorda atorgar la Medalla d´Or al Mèrit Cívic a l´Associació de Veïns i Veïnes de Sant Martí de Provençals

15/03/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Consell Plenari de l´Ajuntament de Barcelona ha acordat, amb el posicionament favorable de tots els grups municipals, atorgar la Medalla d´Or al Mèrit Cívic a l´Associació de Veïns i Veïnes de Sant Martí de Provençals. Aquesta entitat històrica del districte de Sant Martí compleix quaranta anys i amb aquesta distinció veu reconeguda la seva tasca per aconseguir millorar el barri i la qualitat de vida dels seus veïns.

L´Associació de Veïns de Sant Martí de Provençals ha estat una peça clau en la vida associativa del districte i ha encapçalat reivindicacions del barri que han transformat la vida dels seus veïns. Algunes de les demandes veïnals més importants aconseguides gràcies a les mobilitzacions de l´Associació han estat: l´arribada de la línia 2 del metro, la transformació del carrer Guipúscoa en rambla o la semicobertura de la Gran Via.

El regidor de Sant Martí, Eduard Freixedes, ha remarcat la tasca reivindicativa de l´entitat en defensa dels drets dels veïns i de les veïnes del barri. Freixedes ha afirmat que ?gràcies a aquesta feina sostinguda hem aconseguit que Sant Martí sigui un barri amb una qualitat de vida envejable, passant de ser un barri dormitori a ser un barri on es viu i es conviu?.

L´Associació de Veïns i Veïnes de Sant Martí de Provençals va néixer a finals de 1972 per resoldre un problema concret, l´augment dels lloguers de 1.001 habitatges del Montepio Textil. A partir d´aquell moment i fins a l´actualitat, l´entitat, amb Manuel Martínez al capdavant, ha aglutinat les diferents plataformes cíviques i les demandes veïnals per aconseguir una millor qualitat de vida dels veïns.





Paraules clau