L´alcalde afirma que l´informe anual de la Síndica de Barcelona ha de servir per millorar i ser més eficients en la resolució dels problemes de la ciutadania : Servei de Premsa

L´alcalde afirma que l´informe anual de la Síndica de Barcelona ha de servir per millorar i ser més eficients en la resolució dels problemes de la ciutadania

15/03/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest matí la Síndica de Greuges de Barcelona, Assumpció Vilà, ha presentat al Consell Plenari l´informe anual de la Sindicatura. Trias ha agraït a la Síndica de Greuges de Barcelona la presentació del seu informe anual i ha donat la benvinguda al Saló de Plens al Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i a síndics d´altres municipis i entitats. Com ha expressat l´alcalde Trias aquest informe ens ha de fer reflexionar i ens ha d´ajudar a millorar moltes coses, també de relació entre l´Ajuntament de Barcelona i la Síndica de Barcelona per ser ?més eficients i efectius? en la resolució dels problemes que planteja la ciutadania.

Per a l´alcalde l´informe posa ?el dit a la nafra? del què ens està passant, la greu crisi econòmica posa en evidència que l´administració més propera als ciutadans és també la que més pateix per donar resposta a les necessitats de la gent, ?els que acabem donant la cara som els ajuntaments i els districtes?. Xavier Trias ha afirmat que si volem una ciutat de convivència i cohesió el que cal és sobretot abordar dos temes bàsics: treball i habitatge. ?Sense ells les coses no funcionen, aquestes han de ser les nostres obsessions?.

L´alcalde ha explicat que des de l´Ajuntament la prioritat es donar atenció social a les persones que passen per situacions molt difícils i ha afegit que cal treballar també fent prevenció per evitar que la gent arribi a situacions desesperades. Per a l´alcalde això passa per la creació d´activitat econòmica, llocs de treball. Referent a l´habitatge, Trias ha lamentat que Barcelona no disposi d´un parc d´habitatge de lloguer a preu assequible i ha apostat per una ?nova política d´habitatge? que doni resposta a les necessitats de persones que es troben en situacions molts difícils. Per a dur a terme aquesta nova política, ?que no es podrà fer un any o dos?, Trias ha demanat la màxima col·laboració de tothom.

Finalment Trias ha assenyalat la importància de tenir clar el cost de totes les coses, ?perquè no hi ha pitjor política social que gastar el que no es té?.

El regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí, ha manifestat que el Govern municipal seguirà prioritzant les polítiques adreçades a l´atenció a les persones i també a l´habitatge. ?Tenim la ferma voluntat de donar resposta a aquest problema?, ha dit Martí, que ha enumerat les múltiples accions desenvolupades pel Govern municipal en els darrers temps, com ara la comissió mixta de desnonaments, els ajuts a famílies amb problemes d´habitatge o la posada en marxa del primer Centre d´Allotjament Temporal Familiar, entre altres. El regidor de Presidència ha reiterat que l´eix central de l´actuació del Govern de la ciutat ?són les persones?. En el torn de resposta, també ha donat compte de l´augment de llars que han rebut serveis d´atenció domiciliària, el compromís per atendre les persones que no tenen recursos per atendre les seves necessitats alimentàries i l´augment de convenis amb entitats.





Paraules clau