Obre el nou centre cívic de Can Verdaguer, al districte de Nou Barris : Servei de Premsa

Obre el nou centre cívic de Can Verdaguer, al districte de Nou Barris

15/03/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

A partir del proper dilluns 18 de març, l´Ajuntament de Barcelona posarà a disposició dels ciutadans el nou centre cívic de Can Verdaguer, al districte de Nou Barris. Aquest nou equipament del barri de Porta, està ubicat en la masia de Can Verdaguer en un solar delimitat pels carrers de Piferrer, Pintor Alsamora, de l´Estudiant i de Casas i Amigó.

Aquest nou equipament del barri de Porta compta amb una superfície construïda de prop de 1.200 m2, distribuïts en dues plantes i les golfes. A més, també s´ha urbanitzat l´entorn de la masia per facilitar l´accés dels ciutadans al nou equipament i convertir la zona en un espai de pas i estada per als veïns.

La masia ha estat rehabilitada per l´Ajuntament de Barcelona i ara compta amb:

– Sala d´actes amb un aforament per a 80 persones, apta per a actuacions de petit format com poden ser concerts, dansa, teatre, conferències…
– 2 aules per a tallers de salut, esport, manualitats i artesania amb capacitat per a 12 persones cadascuna.
– Aula d´estudi per a 20 persones.
– Cuina per a tallers amb capacitat per a 11 persones.
– Sala adient per a activitats d´expressió corporal per a 20 persones.
– 2 sales polivalents per a reunions amb connexió a Internet.
– Aula multimèdia amb 10 ordinadors.
– 2 espais polivalents per a exposicions o trobades.

La regidora del Districte de Nou Barris, Irma Rognoni, ha destacat la importància d´aquest equipament per als veïns del Districte, ja que ?amb la rehabilitació de la masia ha quedat un espai molt acollidor que dóna servei a moltes entitats que fan activitats diverses i dinamitzen molt el barri i, sobretot, és un espai obert a tots els veïns? i ha afegit que ?aquesta ha estat una obra complexa perquè amb aquesta rehabilitació s´ha estat molt respectuós amb el patrimoni i s´ha treballat per mantenir totalment l´essència de l´espai?.

Entre els dies 20 i 21 de març a partir de les 10 hores hi haurà portes obertes del centre cívic. A més, durant aquests dies, els ciutadans que ho desitgin podran participar en un tast de tallers gratuïts de salut, dansa o artesania, als que caldrà inscriure´s prèviament. Per exemple, hi haurà tallers de Tai-txí, remeis naturals, pintura a l´oli, mobles de cartró, Bollywood, salsa…

Una masia amb molta història

Les primeres referències documentals de Can Verdaguer són de l´any 1351, amb la cessió d´unes terres de l´abadessa de Sant Pere de les Puelles a favor de Berenguer Verdaguer. L´antic casalot data del segle XVI i sembla que després de la Guerra de Seccessió, el 1714, durant l´expansió de la pagesia, es va reconstruir amb l´estructura de planta basilical que avui en dia conserva en part. Entre els anys 1858 i 1931 es van realitzar les reformes que han configurat l´estructura de l´actual edifici.

Com a elements més característics de la masia, cal destacar el rellotge de sol, el portal d´arc de mig punt adovellat i el jardí posterior, on es troba la palmera més alta de Barcelona. Can Verdaguer va conservar l´activitat agrícola fins a finals del segle XX, quan es van urbanitzar els carrers adjacents. L´any 2006 l´Ajuntament de Barcelona va adquirir la masia, que ara l´obre per a l´ús dels veïns del barri.

Les obres d´adequació de l´equipament van començar el maig de l´any 2010 i han tingut un cost d´uns 2,5 milions d´euros, incloent la urbanització de l´entorn de l´equipament.

Imatges relacionades

Nou centre cívic de Can Verdaguer (1/4)
Nou centre cívic de Can Verdaguer (2/4)
Nou centre cívic de Can Verdaguer (3/4)
Nou centre cívic de Can Verdaguer (4/4)





Paraules clau