Barcelona i París col·laboraran a partir d´objectius compartits per millorar la qualitat de vida de les persones : Servei de Premsa

Barcelona i París col·laboraran a partir d´objectius compartits per millorar la qualitat de vida de les persones

21/03/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s´ha reunit aquest migdia amb Bertrand Delanoë, alcalde de París. La reunió ha tingut lloc a la seu de l´ajuntament de París, i també hi eren presents Anne Hidalgo, primera tinent d´alcalde d´Urbanisme de l´Ajuntament de París, i Antoni Vives, tercer tinent d´alcalde; L´alcalde Trias es troba a París amb motiu de la inauguració del Salon du Livre, que enguany té Barcelona com a ciutat convidada.

En acabar la reunió, els dos alcaldes ha comparegut davant els mitjans per explicar que les dues ciutats col·laboraran en diversos àmbits. Trias ha afirmat que ha estat una reunió ?entusiasta? i ha explicat que l´alcalde Delanoë ha demostrat un ?gran interès i estima? per la ciutat de Barcelona.

Trias ha explicat que han parlat d´Smart Cities i ha recordat que París va ser la primer ciutat que es va adherir al City Protocol Society, impulsat per Barcelona; també que des de Barcelona es vol col·laborar en l´àmbit de l´urbanisme i l´habitatge social, ja que la ciutat parisenca fa molt temps que hi ha apostat i amb molt d´èxit. La cultura ha estat també un tema important tractat a la reunió, ?volem col·laborar amb París, com ja hem fet entre els museus Picasso d´ambdues ciutats?.

Trias ha explicat que la propera arribada del TGV a París prevista pel proper 28 d´abril, ?ens aproximarà més que mai i treballarem per donar la imatge de que les dues ciutats podem fer coses plegats?. L´alcalde Delanoë ha celebrat aquesta futura connexió i ha expressat la seva convicció de que, gràcies al TGV, la col·laboració entre les dues ciutats ?es podrà intensificar?.

Els alcaldes han parlat del projecte d´una nova aliança entre Milan-París-Barcelona-Dakar. Com ha dit Trias: ?Són ciutats que ens assemblem molt, totes amb cultura molt potent, modernes, obertes, creatives, de benestar, amb gran concentració de talent, i que tenen un objectiu comú, que no és altre que treballar, i impulsar les noves tecnologies amb l´objectiu final de que ens ajudin a fer que la gent visqui millor. És un procés que comença però tenim projectes i ambicions comunes?.

Xavier Trias ha afegit que la ciutat de Barcelona competeix amb altres ciutats, com París, Berlín, Madrid, ?i de moment ens en sortim, vam guanyar a París la capitalitat mundial dels mòbils? però també ha destacat que ?més que competir el que han de fer les ciutats, com Barcelona i París, és col·laborar?.

Inauguració de la Fira del Llibre de París

Finalment Trias s´ha referit al Saló del Llibre de París, ?ser la ciutat convidada al Saló del Llibre de Paris és també un exemple de potència de la ciutat de Barcelona?. ?El Salo de Llibre és un bon aparador per a mostrar la capacitat de Barcelona de creació i creativitat; són els nostres escriptors, en català i en castellà, i que els posem al servei del món. Estem davant d´ocasió única, per donar-nos a conèixer com a capital cultural?, ha afirmat Trias.

Després de la reunió amb l´alcalde Delanoë, Xavier Trias, assistirà a la inauguració de la 33a edició del Saló del Llibre de París, que restarà obert fins el proper dia 25 de març, i a la de l´estand que Barcelona té com a ciutat convidada. A l´acte hi seran presents el president de la República Francesa, François Hollande; la ministra de Cultura i Comunicació de la República Francesa, Marie Aurélie Flippetti; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el tinent d´alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l´Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana; el director de l´Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro; i el director adjunt de l´Institut Ramon Llull, Àlex Susanna.

L´estand de la ciutat, promogut per l´Institut Ramon Llull, compta amb un estand de 200 m2 dedicat a les personalitats literàries i culturals que han fet de Barcelona el seu lloc de residència i creació que han contribuït a la projecció cultural de la ciutat. L´espai acull una llibreria, un cafè, un espai consagrat a les activitats literàries i culturals del programa i un punt d´informació turística.

Sota el lema ?Barcelone, ville des prodiges? es presentaran una trentena d´autors traduïts recentment al francès, l´obra dels quals està estretament vinculada a la capital catalana. Els autors presents a la fira són: Sebastià Alzamora, Arnal Ballester, Jordi Bernet, Jaume Cabré, Javier Calvo, Maite Carranza, Javier Cercas, Miguel Gallardo, Alicia Giménez Bartlett, Juan Goytisolo, Mercè Ibarz, Salvador Macip, Gabriel Janer Manila, Berta Marsé, Eduardo Mendoza, Imma Monsó, Miquel de Palol, Sergi Pàmies, Marc Pastor, Rubén Pellejero, Jordi Puntí, Carme Riera, Albert Sánchez Piñol i Francesc Serés. A més, es preveuen actes relacionats amb Josep Pla, Joanot Martorell, Maria-Mercè Marçal, Mercè Rodoreda i Manuel Vázquez Montalbán.





Paraules clau